KAŞ İLÇESİ’NİN OVA MAHALLESİ’NDE OVA SEMT POLİKLİNİĞİ VE BELEDİYE İLK KADEME HİZMET BİRİM DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI
    Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Ova Mahallesi’nde, Sağlık Bakanlığı ve Kaş Belediyesi’nin katkıları ile yaşama geçirilen Ova Semt Polikliniği, Kaş Belediyesi Ova İlk Kademe Hizmet Birimi ve Kaş Belediyesi’nde satın alınan 6 milyon liralık 8 yeni iş aracı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
    Kaş’a bağlı Ova Mahallesi Semt Polikliniği ile Kaş Belediyesi Ova İlk Kademe Hizmet Birimi’nin açılışına, Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Kemal Çelik, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti Antalya İl başkanı İbrahim Ethem Taş, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Hüseyin Aksak, Ak Parti Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
   İlk olarak Ova Mahallesi’nde Sağlık Bakanlığı ve Kaş Belediyesi’nin katkıları ile, eski sağlık ocağından dönüştürülen Ova Semt Polikliniği’nin açılışı yapıldı. Ova Semt Polikliniği’nde 24 saat sağlık hizmeti verilecek. Merkezde bir diş tedavi merkezi yer alacak. Bölgenin ilk adım tedavi merkezi görevini görecek. İkinci olarak 13 dekar alan üzerinde kurulan Kaş Belediyesi İlk Kademe Hizmet Birimi’nin açılışı yapıldı. Hizmet biriminde Kaş nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan Kalkan, Ova, Yeşilköy, Kınık, Patara, Çavdır, Çayköy, Üzümlü, Palamut, Aklar ve İslamlar mahallelerine hizmet verecek iş makinaları  konuşlandırılacak. Birimde kurulan 2 dönümlük serada çiçek ve süs  bitkileri üretimi yapılacak. Birime yeni alınan 6 milyon lira değerinde 3 iş kamyonu, bir çöp kamyonu, bir grayder, biri lastikli, biri paletli eskavatör ve bir silindir hizmete sunuldu.
  Açılışta ilk konuşmayı yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” Bu hizmet biriminin yapımına geçen dönem belediye başkanımız Halil Kocaer döneminde başlandı. Toplam bir milyon 100 bin liraya mal oldu. Kaş ilçesi çok geniş bir coğrafyaya sahip. Kaş nüfusunun yarıdan fazlası bu bölgede yaşıyor. Bu bölge Kaş’ın çok önemli tarım ve önemli merkezi. Bu bölgeye daha hızlı hizmet verebilmek için bu merkezi hizmete açıyoruz. Kaş’ın alt yapı hizmetlerini daha hızlı çözebilmek için bugün İller Bankası’ndan sağladığımız kredi ile 6 milyon lira değerinde 8 iş makinamızı sizlerin hizmetine sunuyoruz. Burada kuruduğumuz serada üreteceğimiz bitki ve çiçeklerle daha yeşil ve güzel bir Kaş oluşturacağız. Bugün yıllardır mücadelesini verdiğim Ova Semt Polikliniğimizi de hizmete açıyoruz. Bu bölgenin sağlık sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacak” dedi.
  Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür  yaptığı konuşmada; Kaş Devlet Hastanesi C sınıfı bir hastane. C Grubu hastane olan yerlerde semt polikliniği açılması çok zor iştir.  Buranın açılma nedeni bölgenin özel koşulları, nüfus yoğunluğu ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ultaş’ın yoğun çabası ile gerçekleşti. Burada gündüz normal sağlık hizmetleri ve gece de nöbetçi hekimlerimiz hizmet verecek. Bu merkezde 24 saat hizmet verilecek. Önemli sağlık sorunlarına müdahale edilebilecek. Bu merkezde bir de diş tedavi ünitesi oluşturulacak” diye konuştu.
  Kaş Kaymakamı Bülent Karacan da yaptığı konuşmada”Hizmete açılan her iki merkezle, hizmet bölge halkının ayağına gelecek. Hizmet kalitesi ve hızı yükselecek. Emeği geçen başta Dışişleri Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
   Antalya AK Parti Milletvekili Mustafa Köse ise yaptığı konuşmada” Kaş’ın ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın hep yanındayız. Kaş’ın sorunlarının çözümü konusunda Ankara’dan her türlü desteği veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz. Bunun en güzel örneğini bugün yaşıyoruz” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim