Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yeni bir sanat galerisi açıldı. SunArt Gallery adıyla açılan galeride, Kaş’ta Sanat Var adıyla ilk sergi açıldı.
    Kaş İlçesi’nde yıllardır sanat çalıştayları düzenleyen, sergi organizasyonlarına imza atan Özer Ulukaya’nın öncülüğünde başlatılan “Kaş’ta Sanat Var Projesi” kapsamında, genç işadamı Alper Güneş’in inşaat malzemeleri mağazasının birinci katı “SunArt Gallery” adlı sanat galerisine dönüştürüldü. Galerinin açılışı, Kaş’ta Sanat Var Sergisi ile yapıldı.
   Özer Ulukaya’nın sanat danışmalığını ve kuratörlüğünü yaptığı serginin ve galerinin açılışına, Özer Ulukaya, Alper Güneş, sanatçılar, Kaş’ta yaşayan yerli ve yabancı sanatseverler ve Kaşlılar katıldı. Sergide aralarında Tolga Boztoprak, Reyhan Abacıoğlu, Ziyad Sultanov, Latife Akın, Şenay Buluğ, Serap Altay, Lyabo Losifcheva, Bülent Selderay, Zehra Zengir, Meltem Söylemez, Ziya Başar, Tijen Ademoğlu, Alp Güneş ve Perihan Güneş’in de yer aldığı 21 sanatçının 77 yağlıboya, akrilik ve suluboya çalışmalarından oluşan tablosu yer alıyor. Serginin takı bölümünde Bilge Kazancı’nın 50 takı çalışması yer alıyor.
  7 Ağustos’a kadar açık kalacak olan serginin ve SunArt Gellery’nin açılışında bir konuşma yapan serginin kuratörü Özer Ulukaya yaptığı konuşmada” Kaş, dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Alternatif turizmin Türkiye’deki en önde gelen merkezi.  Kaş ve çevresinde dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 3 bin yabancı yerleşik olarak yaşıyor. Böyle bir turizm kentinde, turizm ve sanat iç içe olmalı. Sanat, turizmin bir parçası olmalı. Turizmle sanat bütünleşmeli. Bugün Kaş’ta, Akdeniz’in ve Ege’nin en kapsamlı ve en büyük sanat galerilerinden birini açıyoruz. Bu galeride dünyanın her yerinden gelen sanatçılar, sanat çalışmalarını yapacaklar. Sergiler açacaklar. Bu galeriden yeni sanatçılar yetişecek. Kaş’ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Projemizin adı Kaş’ta Sanat Var. Bu galeri ile Kaş’ta sanatın olduğu görülecek “dedi.
   
 
 
Editör: TE Bilisim