Antalya’nın Kaş İlçesinde önceki gece seralarda sıcaklıkların 2 dereceye kadar düşmesi sonucu, üreticiler seralarında zirai don riskine karşı ,sezonun ilk sobaları yakarak , günün ilk ışıklarına kadar nöbet tuttular.
 
Türkiye'de örtü altı üretimin merkezlerinden Kaş’ta  hava sıcaklığının gece 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle çiftçiler Zirai don riski oluşması üzerine seralarında domates başta olmak üzere ürünlerinin soğuktan etkilenmemesi için, gece yarısı soba yakarak seradaki sıcaklığı 5 derecenin üzerinde tutmaya çalıştılar. Özellikle zirai don olayından çabuk etkilendiği belirtilen domates için çiftçiler her saat başı sobaların ateşini kontrol edip, kömür ve odunla ateşi takviye ettiler.

Zirai don nöbeti tutan Domates üreticileri yaptıkları açıklamada , yurt genelindeki olumsuz havanın Kaş’ta da geceleri hissedilmeye başlandığını,  seralarda her sezon olduğu gibi zirai dona karşı hazırlık yaptıklarını ifade ederek; " Odunlarımızı kestik, seranın içine taşıdık. Sobalarımızı bu sezon ilk defa yaktık. Sabaha kadar sobaları kontrol ederek sönmemesi için nöbet tuttuk. Nöbetimiz yaklaşık 12 saat sürdü. İnşallah bu sezon sıkıntısız geçer. Allah tüm çiftçilerin yardımcısı olsun" dediler.


 
Editör: TE Bilisim