KAŞLILAR RAMAZANBAYRAMINI EVİNDE GEÇİRDİ
Antalya'nın Kaş ilçesinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle Ramazan Bayramı sessiz kutlandı. Ramazan Bayramı nedeniyle Kaşlı vatandaşlar 3 günlük bayramı evinde geçirdi. 13 Mayıs Perşembe günü sabah saat 06:28 ilçedeki camilerde kılınan Bayram Namazıyla Ramazan Bayramı başlamasının ardından evlerine giden vatandaşlar bayramı evlerinde geçirdiler.  Geçen bayramlarda dolup taşan Kaş İlçesi 4 günlük bu Ramazan Bayramı tatili Koronavirüs salgını nedeniyle tüm yurtta sokağa sıkma yasağı nedeniyle ilçenin Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı başta olmak üzere cadde ve sokaklar bom boş kaldı. Cadde ve sokaklar turistlere ve sokak hayvanlarına kedi ve köpeklere kaldı.
 Tüm Türkiye'de uygulanan sokağa çıkma yasağına Kaşlı vatandaşlar uyarak Ramazan Bayramını evlerinde geçirdiler.  Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ilçenin değişik bölgelerindeki uygulama noktalarında denetim yaptı. Kaş’ta cadde, sokak ve meydanlar turistik ilçeye tatile gelen yabancı turistler ve özel izinle görev yapanlar dışında sokaklarda kimsenin olmadığı gözlendi. İlçede sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Ramazan Bayramı sakin ve sessizlik içinde geçti. Her yıl geleneksel olarak bayramlarda yapılan Kaş protokolü ile vatandaşların bayramlaşması Kovid-19 tedbirleri kapsamında ilk defa gerçekleşmedi. Kaş İlçe siyasi parti ilçe başkanları partilileriyle bayramlaşmayı video konferans yöntemiyle yaptılar.
KAŞ BELEDİYE BAŞKANI ULUTAŞ, PERSONELİNİN BAYRAMINI KUTLADI
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Ramazan Bayramı öncesi personeliyle bayramlaştı.
Kaş Belediyesinde geleneksel bayramlaşma, Başkan Mutlu Ulutaş'ın yönetiminde yapıldı. Başkan Ulutaş, belediye birim müdürleri ve personelinin bayramını kutladı.
Başkan Ulutaş yaptığı konuşmada” Bayramlar dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı özel günlerdir. Bu vesileyle sizlerin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı, sağlıklı ve güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum" dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim