Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘sıfır atık’ projesi kapsamında,  Kaş ilçesinde seminer düzenlendi.
Türkiye genelinde çöp ayrıştırma ve atıkların ekonomiye geri dönüşümünü sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘sıfır atık’ projesi kapsamında,  Kaş ilçesinde seminer düzenlendi. Kaş Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan seminer  toplantısına  Kaş Kaymakam Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkan Vekili Musa Çetin, Kaş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Dilek Kandur, resmi  daire amirleri, müdürleri ve bitkisel atık yağ firmasının görevlileri katıldı.
 
Kaş Kaymakamlığı  ve Kaş belediye işbirliği tarafından  düzenlenen seminerin sunumunu yapan Kaş Belediyesi Temizlik Hizmetleri Birimi Şefi Ümit Lökçe, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüm konularında bilgiler aktardı.
 
Kaş Kaymakamı Ulaş  Akhan yaptığı konuşmada” Türk  milleti  olarak geleneğimiz, kültürümüz ve inançlarımızla israfı kabul etmeyen bir yapıya sahibiz. Sıfır atık projesi kapsamında Kaş’ı marka haline getirmekle mükellefiz. Bu konuya ilişkin kurum ve yetkili firmalarla ciddi bir mesai içinde olacağız. Bu işte ele ele verirsek, Türkiye’de örnek bir ilçe olacağımıza inanıyorum. Kaş’ta bu duyarlılığı göstermeliyiz” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilisim