Dünya rekortmeni ünlü dalışçılardan birgül Erken kaş’ta Sivas Kongresi 100. Yıl anı dalışı yaptı
Dünya rekortmeni ve milli sporcu Birgül Erken, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı anısına Antalya'nın Kaş ilçesinde yatay anı dalışı gerçekleştirdi.
1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği milli sporcusu ve dünya rekortmeni Birgül Erken, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 100. Yılı anısına, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yatay anı dalışı gerçekleştirdi. Su altında bisikletle 60 metre ile en uzun mesafe rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Birgül Erken, AFAD Sivas Şubesi işbirliğinde, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş’taki BARAKUDA Dalış Eğitim Merkezi sahibi Hasan Kırbaş’ın destekleri ile, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı anısında Kaş Liman Ağzı’nda “Sivas Kongresi Anı Dalışı” gerçekleştirdi. Su üstünde dalışa eşlik eden arkadaşları ile Atatürk posteri ve Türk bayrağı açan Erken, yapılan saygı duruşunun ardından anı dalışını gerçekleştirdi. Yatay olarak dalış yapan Erken, 100 metrelik dalış mesafesini 1,5 dakikada gerçekleştirdi.
Dalışı ile ilgili olarak dünya rekortmeni Birgül Erken yaptığı konuşmada” Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919’da gerçekleştirilen Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan , “Manda ve himaye” fikrinin reddedilerek, ulusal bağımsızlık düşüncesinin benimsendiği, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutacak kararların alındığı, 108 gün milli mücadeleye merkezlik yapmış olan olan Sivas’taki tarihi kongrenin 100. Yıl çoşkusunu, bir Cumhuriyet kızı, milli bir sporcu olarak Kaş’ta yaşatmak istedim. Bugün Türkiye Cumhuriyet’inin temellerinin atıldığı tarihi Sivas Kongresi’nin 100. Yılı. Bu önemli günü Kaş’ta 100 metre anı dalışı yaparak, gençlerimize, tüm ülkemize anımsatmak,gelecek kuşaklara taşımak istedim. Bu anlamlı günde yaptığım anı dalışımı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize ithaf ediyorum. Bu anı dalışına katkı sağlayan başta Kaş Kaymakamlığı ve BARAKUDA Dalış Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim