Ünlü Milli serbest Dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Kaş İlçesi’nde 4 gün süren TÜRKİYE SERBEST DALIŞ şampiyonaSINda dört dalda yarışarak, birinde Türkiye rekoru kırarak dört dalda da altın madalya kazandı.          
Antalya’nın Kaş ilçesinde Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından düzenlenen “Türkiye Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nın yıldızı, büyük kadınlarda yarışan dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen oldu. Ercümen, 4 gün süren şampiyonada dört dalda yarışarak, birinde Türkiye rekoru kırarak dört dalda da altın madalya kazandı. Ercümen’i birinde Türkiye rekoru kırarak, üç dalda altın madalya kazanan büyük erkeklerde Rüstem Derin oldu.
  TÜRKİYE SERBEST DALIŞ ŞAMPİYONASI KAŞ’A HAREKET GETİRDİ
   Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 2022 Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası, Antalya’nın Kaş ilçesinde başladı. Dört gün süren şampiyona, Kaş İlçesi’ndeki İnceboğaz Mevkiisi’nde yapıldı. Şampiyonada Gençler, Masterlar ve Büyükler dalında 52 sporcu madalya için mücadele etti. Yarışmalar, paletli sabit ağırlık (CWT), ip destekli sabit ağırlık (FIM), çift paletli sabit ağırlık (CWT – BF) ve paletsiz sabit ağırlık (CNF) dallarında gerçekleştirildi.
  TÜRKİYE SERBEST DALIŞ ŞAMPİYONASI KAŞ’TA BAŞLADI
   Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 2022 Serbest Dalış Outdoor Türkiye Şampiyonası, Antalya’nın Kaş ilçesinde başladı. Dört gün süren şampiyona, Kaş İlçesi’ndeki İnceboğaz Mevkiisi’nde yapıldı. Şampiyonada Gençler, Masterlar ve Büyükler dalında 52 sporcu madalya için mücadele etti. Yarışmalar, paletli sabit ağırlık (CWT), ip destekli sabit ağırlık (FIM), çift paletli sabit ağırlık (CWT – BF) ve paletsiz sabit ağırlık (CNF) dallarında gerçekleştirildi. İlk gün yapılan paletli sabit ağırlık (CWT)  kategorisi yarışmalarında, 13’ü kadın, 39 sporcu yarıştı.  Kadınlarda birinciliği 91 metre ile Spor Toto Kulübü’nden milli rekortmen sporcumuz Şahika Ercümen, ikinciliği 62 metre ile Çanakkale GSK’den Yasemin Ulucan, üçüncülüğü de 46 metre ile ODTÜ SAS Kulübü’nden Bilge Çingiray kazandı.
   Erkeklerde ise birinciliği 88 metre ile Çanakkale GSK’den Rüstem Derin, ikinciliği 77 metre ile Çanakkale GSK’den Mete Mor, üçüncülüğü de 60 metre ile Okyanus Su Sporları Kulübü’nden Ahmet Barış Kahraman kazandı. Rüstem Derin’nin derecesi ise yeni Türkiye rekoru oldu. Master kadınlar dalında birinciliği 40 metre ile Birgül Erken Gençlik ve Spor Kulübü’nde Birgül Erken kazandı.  Master erkeklerde birinciliği 51 metre ile Mersin Dalış Merkezi’nden Birol Özbek kazandı. Genç kadınlarda birinciliği 33 metre ile Neptune Spor Kulübü’nden Toprak Toprak, genç erkeklerde de birinciliği 33 metre ile Neptune Spor Kulübü’nden can Yurteri kazandı.
 İKİNCİ GÜNÜN GALİPLERİ DE ERCÜMEN VE DERİN
  Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu  (TSSF) tarafından Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nın ikinci gününde “İp Destekli Sabit Ağırlık “ dalında yarışmalar yapıldı. Büyüklerde kadınlarda ve erkeklerde ilk günün birincileri olan milli sporcularımız, kadınlarda Şahika Ercümen ve erkeklerde Rüstem Derin birinci oldu. İlk gün yapılan yarışmalarda da Ercümen ve Derin Türkiye şampiyonu olmuştu. Kaş ilçesinde devam eden Türkiye Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nın ikinci gününde, “İp Destekli Sabit Ağırlık” kategorisinde yarışmalar yapıldı. İkinci gün yarışmalarında 9’u kadın, 16’sı erken 25 sporcu madalya mücadelesi yaptı. İkinci gün yarışmalarında büyükler kadınlarda milli sporcumuz, dünya rekortmeni ve Spor Toto Kulübü’nden Şahika Ercümen 74 metre ile birinci, Çanakkale GSK’den Yasemin Ulucan 52 metre ile ikinci, ODTÜ SK’den Bilge Çingigiray 51 metre ile üçüncü oldu. Büyükler erkeklerde, milli sporcumuz, Çanakale SK’den Rüstem Derin 78 metre ile birinciliği kazandı. İkinciliği ODTÜ SK’den Serkan Toprak 67 metre ile, üçüncülüğü de Okyanus Su Sporları Kulübü’nden Ahmet Barış Kahraman 55 metre ile kazandı.
   Genç kadınlarda birinciliği Neptune Spor Kulübü’nden Toprak Toprak 33 metre ile kazandı. Genç erkeklerde de Neptune Spor Kulübü’nden Doruk Dizdar 25 metre ile birinciliği kazandı. Master kadınlarda birinciliği 30 metre ile Birgül Erken GSK’den Birgül Erken, master erkeklerde de birinciliği 52 metre ile Mersin Dalış Merkezi SK’den Birol Özbek kazandı. İkinci gün yarışmalarında da, ilk gün yarışmalarında birinci olan sporcular, yine birinci olarak Türkiye şampiyonu oldu.
   Şampiyonanın üçüncü gününde yarışmalara, “Çift palet sabit ağırlık” kategorisinde devam edildi. Bu dalda dünya rekortmeni Şahika Ercümen’in Türkiye rekoru denemesi yapması beklendi. Yarışmalarda dereceye giren sporcular, Ekim ayında yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.
ÜNLÜ MİLLİ DALIŞÇI ERCÜMEN’DEN TÜRKİYE REKORU
ERCÜMEN’DEN TÜRKİYE REKORU, RÜSTEM DERİN’DEN 3 ALTIN MADALYA
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Antalya’nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen “Türkiye Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nın üçüncü gününde dünya rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen, yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Ercümen, sabit ağırlık çift palet (CWT – BF) kategorisinde kendisine ait olan 77 metrelik Türkiye rekorunu, 78 metreye çıkardı. Yeni rekorun sahibi oldu. Ercümen’in rekoru, şampiyonada kırılan ikinci Türkiye rekoru oldu. İlk gün yarışlarında da erkeklerde, paletli sabit ağırlık dalında Rüstem Derin 88 metre ile ilk Türkiye rekorunu kırmıştı.
    Kaş’ta devam eden şampiyonanın üçüncü gününde sabit ağırlık çift palet dalında yarışmalar yapıldı. Yarışmalara 10’u kadın, 12’si erken toplam 22 sporcu katıldı. Sabit ağırlık çift palet büyük kadınlar dalında birinciliği 78 metreye dalan Spor Toto SK’den dünya rekortmeni Şahika Ercümen kazandı. Ercümen’in bu derecesi yeni Türkiye rekoru oldu. Bu dalda ikinciliği 60 metre ile Çanakkale SK’den Yasemin Ulucan, üçüncülüğü de 53 metre ile Okyanus Su Sporları Kulübü’nden Yansı Güven kazandı.
   Sabit ağırlık çift palet büyük erkekler kategorisinde birinciliği 76 metre ile Çanakkale SK’den Rüstem Derin kazandı. Derin üç gün üst üste birinci olarak, üç altın madalyanın sahibi oldu.  İkinciliği 70 metre ile ODTÜ SK’den Serhan Toprak, üçüncülüğü de 56 metre ile Neptun SK’den Mert Caner Urman kazandı. Genç kadınlarda birinciliği 33 metre ile Neptun SK’den Berivan Şevval Toprak, genç erkeklerde 33 metre ile Neptun SK’den Can Yurter kazandı. Master kadınlarda 24 metre ile Birgül Erken SK’den Birgül Erken, erkeklerde ise 53 metre ile Mersin dalış Merkez’inden Birol Özbek kazandı.
Şampiyonanın ilk üç yarışmalarında kadınlarda Şahika Ercümen, biri Türkiye rekoru olmak üzere üç altın madalya kazandı. Erkeklerde ise Rüstem Derin biri Türkiye rekoru olmak üzere üç altın madalya kazandı. Master kadınlarda Birgül erken, master erkeklerde de Birol Özbek üçer altın madalya kazandı. Yarışmaların son gününde “Paletsiz sabit ağırlık (CNF)” kategorisinde yarışmalar yapıldı.
KAŞ’TA SUALTININ YILDIZI ÜNLÜ DALIŞÇI ERCÜMEN OLDU       
Antalya’nın Kaş ilçesinde Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından düzenlenen “Türkiye Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nın yıldızı, büyük kadınlarda yarışan dünya rekortmeni milli sporcu  Şahika Ercümen oldu. Ercümen, 4 gün süren şampiyonada dört dalda yarışarak, birinde Türkiye rekoru kırarak dört dalda da altın madalya kazandı. Ercümen’i birinde Türkiye rekoru kırarak, üç dalda altın madalya kazanan büyük erkeklerde Rüstem Derin oldu. Türkiye Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nın son gününde “Paletsiz sabit ağırlık (CNF) dalında yarışmalar yapıldı. son gün yarışlarında 7’si kadın, 9 ‘u erkek 16 sporcu yarıştı. Büyük erkeklerde kategorisinde yarışan ODTÜ SK’den Gökhan Gedik, bu dalda 56 metre olan Türkiye rekorunu 57 metreye çıkardı. Ardından dalış yapan Çanakkale GSK’den Mete Mordağ 62 metreye dalarak yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Bu dalda üçüncülüğü 51 metreye dalan Bodrum Su Sporları Kulübü’nden M. Fatih Sevük oldu.
   Şampiyonanın son gününde “Paletsiz sabit ağırlık (CNF)” kategorisinde birinciliği 47 metreye dalan Spor Toto Spor Kulübü’nden Şahika Ercümen kazandı. Ercümen böylece dört günde, dört farklı kategoride dört altın madalya kazandı. Bu dalda ikinciliği 31 metreye dalan ODTÜ SK’den Bilge Çingigiray, üçüncülüğü de 30 metreye dalan ODTÜ SK’den Başak Tezgör kazandı.
   Son gün yarışlarında genç kadınlarda birinciliği 31 metreye dalan Neptun Spor Kulübü’nden Toprak Toprak, genç erkeklerde 16 metreye dalan Tennis Yüzme Kulübü’nden Erek Umut Koçak kazandı. Son gün yarışmalarında master kadınlar kategorisinde 30 metreye dalan Birgül Erken GSK’den Birgül Erken kazandı. Erken dört gün üst üste dört dalda da altın madalya kazanan sporcu oldu. Master erkeklerde 50 metreye dalan Mersin Dalış Merkezi’nden Birol Özbek kazandı. Özbek’in 50 metrelik dalışı yeni Türkiye rekoru oldu. Özbek de dört gün üst üste, dört kategoride altın madalya kazandı.
    Dört gün süren şampiyonada, büyüklerde bayanlarda bir erkeklerde iki olmak üzere üç Türkiye rekoru kırıldı. Şampiyonada dereceye giren sporcular, Ekim ayında Kaş’ta yapılacak olan Dünya Sualtı Serbest Dalış Açıksu / Outdoor Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Son iki gün yarışlarında dereceye giren sporculara, Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle madalyaları verildi. Törene, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın, Kaş Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan, Kaş Belediyesi Kültür Müdürü Ali Evren, federasyon yöneticileri ve sporcular katıldı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim