Kaş’ta Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri   16 Nisan Pazartesi Günü Bugün Açılış Kortej Turizm Yürüyüşü İle Başlayacak ve 21 Nisan Cumartesi Günü Yapılacak Olan Etkinliklerle Sona Erecek

    Her yıl 15 Nisan- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan  42’ ncisi kutlanacak olan Turizm Haftası,  16 Nisan Pazartesi günü bugün saat 17:15’te Turizn Haftası açılış kortej yürüyüşü ile başlayacak.

   Antalya’nın Kaş İlçesinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Turizm haftası etkinlikleri, Kaş Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan etkinliklerle, Kaş İlçesi’nde şölen gibi kutlanacak.  Bu yıl 42’ncisi kutlanacak olan Turizm Haftası, Türkiye’nin en önemli  alternatif turizm merkezi olan Kaş İlçesi’nde farklı etkinliklerle  kutlanılıyor. Kaş’taki, Turizm Haftası kutlamaları 16 Nisan Pazartesi günü Kaş girişinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na Çelenkler konulacak, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi, açılış konuşmaları, Kaş Kalkan Ortaokulu ve Patara Yörükleri folklör ekipleri halk oyunları gösterileri yapacak.  Yöresel El sanatları sergileri açılacak. Denize turizm sezonunun ilk teknesi indirilecek. Ardından yöresel yemek olan “Keşkek” dövülecek. Katılımcılara keşkek ikram edilecek. Yöresel Mahalli sanatçılar tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Müzik Dinletisi ve konser verilecek. 17 Nisan Salı günü, Kaş’ta yaşayan yerleşik yabancılar ve yöre halkının katılacağı Patara Plajı’nda temizlik kampanyası yapılacak. 18 Nisan Çarşamba Günü Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda Kaş Rock Müzik Dinletisi,19 Nisan Perşembe günü, Kaş’ın doğa turizm merkezleri olan İslamlar ve Üzümlü Mahalleleri ziyaret edilecek. İslamlar – Üzümlü yürüyüşü yapılacak. Aynı gün akşamüstü dünyaca ünlü Kalkan Mahallesi’nde turizm yürüyüşü yapılacak. Kalkan Yat Limanı’nda, folklör  gösterileri yapılacak. 20 Nisan Cuma günü, Kaş’ta turizmin sorunlarının konuşulacağı “Turizm Sektör Toplantısı”  Kaş Belediye Toplantı Salonu’nda yapılacak.  Kaş’taki Turizm Haftası kutlamaları, 21 Nisan Cumartesi günü bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Patara Antik Su Yolu Yürüyüşü ve Yörük Göçü ile sona erecek. Patara Antik Kenti’ne su getiren tarihi Delik Kemer’de başlayacak olan yürüyüş, 13 kilometre sürecek. Kaş’ın  Gelemiş Mahallesi antik Kenti Patara’da sona erecek.

   Turizm Haftası ile ilgili olarak Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar yaptığı konuşmada”Kaş, alternatif turizmin Türkiye’de ve Antalya’daki en önemli merkezi. Yeni bir turizm sezonunun başlangıcındayız. Yeni sezonu Turizm Haftası etkinlikleri ile başlatacağız. Kaş’ın turizmde fiyatları ile değil, kaliteli, güleryüzlü hizmeti, temiz tesisleri, masmavi denizi, temiz tesisleri, yürünebilen, temiz caddeleri, korunan doğası, tarihi, yaşayan kültürü  ile anılmasını hep birlikte sağlamalıyız. Bu yıl ki Turizm Haftası etkinliklerine, yöre halkının, Kaş’ta yerleşik yaşayan yabancıların ve sektör temsilcilerinin katılımını sağlamalıyız. Etkinliklerde, yöresel zenginliklerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.  Düzenleyeceğimiz etkinliklerle, Kaş’ın tanıtımını daha iyi yapmak istiyoruz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim