KAŞ'TA TURİZM HAFTASI HAZIRLIKLARI

     Kaş ilçesinde 15- 22 Nisan tarihleri arasında 42'ncis kutlanacak Turizm Haftası şölen havasında kutlanacak.

    Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında 42.’si kutlanacak olan Turizm Haftası hazırlık toplantısı yapıladı. Toplantıda, Turizm Haftası Proğramı belirlendi. Turizm Haftası’nın Kaş’ta farklı etkinliklerle, şölen gibi kutlanmasına karar verildi. Kaş Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kaş Üzümlü Mahallesi Muhtarı Emin Arıcan, Kaş- Kalkan Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, TÜRSAB Kaş Temsilcisi Fethi Öztürk,  Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf  Odası Başkanı Mustafa Demirtepe ve Kaş Esnaf Kefalet Kredi Koperatifi Başkanı Ramazan Çetin katıldı. Toplantıda, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar katılımcılara söz vererek görüş ve önerileri dinledi. Katılımcılar, etkinliklere ilişkin görüş, öneri ve yapabilecekleri katkıları belirttiler.

 Ardından bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar yaptığı konuşmada” Kaş, alternatif turizmin Türkiye’de ve Antalya’daki en önemli merkezi. Yeni bir turizm sezonunun başlangıcındayız. Yeni sezonu Turizm Haftası etkinlikleri ile başlatacağız. Kaş’ın turizmde fiyatları ile değil, kaliteli, güleryüzlü hizmeti, temiz tesisleri, masmavi denizi, temiz tesisleri, yürünebilen, temiz caddeleri, korunan doğası, tarihi, yaşayan kültürü  ile anılmasını hep birlikte sağlamalıyız. Bu yıl ki Turizm Haftası etkinliklerine, yöre halkının, Kaş’ta yerleşik yaşayan yabancıların ve sektör temsilcilerinin katılımını sağlamalıyız” dedi.

   Ardından Kaş’taki Turizm Haftası Proğramı kesinleştirildi. Kaş’taki, Turizm Haftası kutlamaları 16 Nisan Pazartesi günü Kaş girişinden Cumhuriyet Alanı’na kadar sürecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kalkan Ortaokulu ve Patara Yörükleri foklör ekipleri halk oyunları gösterileri yapacak.  El sanatları sergileri açılacak. Denize turizm sezonunun ilk teknesi indirilecek. Ardından yöresel yemek olan “Keşkek” dövülecek. Katılımcılara keşkek ikram edilecek. Yöresel sanatçılar konser verecek. 17 Nisan günü, Kaş’ta yaşayan yerleşik yabancılar ve yöre halkının katılacağı Patara Plajı’nda temizlik kampanyası yapılacak. 19 Nisan Perşembe günü, Kaş’ın doğa turizm merkezleri olan İslamlar ve Üzümlü Mahalleleri ziyaret edilecek. İslamlar – Üzümlü yürüyüşü yapılacak. Aynı gün akşamüstü dünyaca ünlü Kalkan Mahallesi’nde turizm yürüyüşü yapılacak. Kalkan Yat Limanı’nda, folklör  gösterileri yapılacak. 20 Nisan Cuma günü, Kaş’ta turizmin sorunlarının konuşulacağı “Turizm Sektör Toplantısı” yapılacak.  Kaş’taki Turizm Haftası kutlamaları, 21 Nisan günü bu yıl 14.’si düzenlenecek olan Patara Antik Su Yolu Yürüyüşü ve Yörük Göçü ile sona erecek. Patara Antik Kenti’ne su getiren tarihi Delik Kemer’de başlayacak olan yürüyüş, 13 kilometre sürecek. Kaş’ın  Gelemiş Mahallesi antik Kenti Patara’da sona erecek.
   
 
Editör: TE Bilisim