Antalya’nın Kaş İlçesinde bu yıl 43’üncüsü gerçekleştirilen Turizm haftası etkinlikleri programları içinde yer alan Turizm Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.
 
Kaş Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Kaşlı Turizm Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutuş, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr.Munise Ozan, Belediye Meclis Üyeleri ile Turizm İşletmelerinin temsilcileri katıldılar.
 
Toplantıda hazırlıkları yapılan turizm sezonu öncesi sektörün sorunları ve temsilcilerinin talepleri dile getirildi. Toplantının açılış konuşmasını Kaymakam Ulaş Akhan yaptı. Akhan konuşmasında bu tür sektör toplantılarında verim alabilmek için sektör temsilcilerinin önerilerini ve raporlarını görüşmenin daha doğru olacağını ifade ederek şunları söyledi; “ Kaş’ta turizm sezonun da 3 ay yüksek sezon olarak ifade ediliyor. Kaş’ın turizm seçenekleri çok fazla. Yeni öneriler oluşturulması gerekiyor. Kaş’ta ciddi bir trafik sorunu var. Kaş’lı esnafların araçlarını kent dışında bırakması, gelen misafirlere ve müşterilerine fırsat tanıması gerekiyor. Biz sorunların çözümünde hemen çözüm üretiyoruz. Sektörün ve Kaş’ın ihtiyaçlarını ve sorunlarını çözmek üzere Belediyemizin de desteklerini alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Nitelikli eleman sorunu ve konut sorunu için çalışmalar yapmak zorundayız. Kaş’a mutlaka Turizm Meslek Yüksek Okulunu kazandıracağız. Bu şekilde hem esnafımızın ekonomisine katkı sağlanacak, hem de turizm sektörünün ihtiyacı olan elemanları temin etmiş olacağız.” Dedi.
 
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da toplantıda yaptığı konuşmasında ; “ Ben turizm sektöründen gelen bir kardeşinizim. Sektörü ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Herkese kapımız açık olacak. Tüm sektör temsilcileri bize 24 saat ulaşabilecekler. Kaş’a gelen tüm ziyaretçilerimizin memnuniyet ile ayrılması için, huzurlu ve konforlu bir tatil yapmalarını sağlayacağız. Kaş’ın dokusuna ve korunmasına önem vereceğiz. Estetiğinin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Kente zarar veren işletmeler olursa ve biz görevimizi yaparken yaptırımlar uygulamak zorunda kalırsak bizi anlayışla karşılasınlar. Caddelerde misafirlerimizin geçişlerini engelleyecek şekilde, kaldırımların işgallerine karşı duyarlı olmalıyız.” Dedi.
 
Toplantıda söz alan Turizm sektör temsilcileri ile sivil toplum temsilcileri Kaymakam Akhan ile Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a sektörün taleplerini ilettiler. Dile getirilen sorunlar arsında teknelerin çekek yerlerinin olmaması, trafik sorunu,
Çöp sorunu, kaçak yapılara izin verilmesi, tabela kirliliği, nitelikli eleman sorunu ve personel konaklaması için konut sıkıntılarını dile getirdiler ve çözümü için talepte bulundular.

 
Editör: TE Bilisim