TÜRK FIRKATEYNİ, KAŞ LİMANI'NDA BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
  Oruç Reis'in yapacağı sismik araştırmalar için NAVTEX ilan edilmesinin ardından ağustos ayında Antalya'nın Kaş ilçesine gelen Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı fırkateynlerden biri, bekleyişini sürdürüyor.
 10 Ağustos’ta Türkiye’nin Oruç Reis Gemisi’nin yapacağı sismik araştırmalar için NAVTEX ilan etmesinin ardından Antalya’nın Kaş İlçesi’ne gelen Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı savaş gemilerinden birisinin Kaş’ta sessizce bekleyişi sürüyor. Kaş’ın karşısındaki Yunanistan’a ait Meis Adası’ndaki Yunan savaş gemisinin ise bölgeden ayrıldığı öğrenildi. 10 Ağustos sonrası Yunanistan’la yaşanan gergin sürecin ardından Kaş ve çevresine sürekli olarak savaş gemileri, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Atak helikopterleri gelip gitmişti. Bir savaş gemisi sürekli olarak Kaş’ın karşısındaki Liman Ağzı Koyu’nda sürekli olarak beklemişti. Yumuşama sürecinin ardından diğer savaş gemileri bölgeden ayrıldı. Ancak değişimli olarak Türk deniz Kuvvetleri’ne bağlı bir fırkateyn, Kaş Setur Marina’da demir atarak bekliyor. Görgü tanıkları fırkateynin uzun süredir sabit olarak Setur Marina’da beklediğini söyledi. Fırkateynin marina dışına çıkmadığı öğrenildi. Gemiye zaman zaman erzak ikmali yapılıyor.
    Kaş’ın tam karşısındaki Yunanistan’ın Meis Adası’nda ise tam bir sessizlik hakim. İki ülke arasında yaşanan gerginlik günlerinde Meis Adası’na gelen Yunan savaş gemisinin adadan ayrıldığı öğrenildi. Aynı günlerde ada çevresinde dolaşan devriye botları artık görülmüyor.
 
Editör: TE Bilisim