fotoğraf sanatçısı yıldız kalkan’dan  'UMUDUN KIYISINDA KASABA PİO' SERGİSİ
    Kaş'ta oturan fotoğraf sanatçısı ve öğretmen Yıldız Kalkan'ın 'Umudun Kıyısında Kasaba Pansiyonlu İlköğretim Okulu' adlı siyah beyaz fotoğraf sergisi Kaş Kültürevi'nde açıldı.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yaşamını sürdüren fotoğraf sanatçısı ve öğretmen Yıldız Kalkan’ın “ Umudun Kıyısında Kasaba Pansiyonlu İlköğretim Okulu” adlı sergisi siyah beyaz fotoğraf sergisi , Kaş Kültürevi’nde açıldı.
   Kaş Kültürevi’nde gerçekleşen sergini açılışına eski 21. ve 22. dönem Antalya Milletvekili ve eski Ticaret ve Sanayi Bakanı Metin Şahin, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Kasaba Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun ( Kasaba şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu) eski mezunları, ilçede yaşatan yerleşik yabancılar ve sanatseverler katıldı.
   Serginin açılışında bir konuşma yapan fotoğraf sanatçısı ve öğretmen Yıldız Kalkan yaptığı konuşmada” Daha önce Bursa’da “ Üretimden Tüketime İpek” ve “Halk Dansları” adlı iki siyah beyaz fotoğraf sergisi açıtım. Umudum Kıyısında Kasaba PİO, benim üçüncü siyah beyaz fotoğraf sergim oldu.
   Öğretmenliğin çok yüce bir meslek olduğunu belirten Kalkan; geçmişteki adıyla Kasaba Pansiyonlu İlköğretim Okulu olan bugünkü adıyla Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu’da) bundan 13 yıl önce sınıf öğretmeni olarak çalıştım. Yıllar sonra bu segi sayesinde öğrencilerimle bir araya geldim. Kasaba PİO, ülkemizde köy çocuklarının eğitim düzeyini yükseltmeye, olarak çağdaş eğitim vererek geleceğe hazırlayan bir yatılı bölge ilköğretim okulu idi. Öğretmen arkadaşlarımla birlikte büyük bir özveri ile çalıştık. O yılları geleceğe taşıyan bu sergi, o yılların özverili bir çalışmasının ürünüdür” dedi.
   Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın da yaptığı açılış konuşmasında” Bir yazarımız der ki; “ geçmiş zaman olur ki, hayalı ömre değer”. İşte bu sergi hayali ömre değen, geçmişi günümüzde yaşatan ve geleceğe taşıyan bir sergi. Hepimizi geçmişe yolculuk yaptırdı. İlkokul yıllarımızı anımsattı” dedi.
   25 Haziran’a kadar açık kalacak olan sergide, Yıldız Kalkan’ın 35 siyah beyaz fotoğrafı yer alıyor.  Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, sanatçı Yıldız Kalkan’a bir çiçek vererek sergi için teşekkür etti.
  
 
Editör: TE Bilisim