Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, 18 Temmuz 2018 yılında yaşamını yitiren UNESCO tarafından 2008 yılında “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” ilan edilen Denizlili üç telli sanatçısı Hayri Dev adına bir konser düzenlendi.

   Kaşlı üç telli sanatçısı ve öğretmen Emre Dayıoğlu’nun öncülüğünde Kaş Belediyesi’nin katkıları ile Kaş Kültürevi’nde, Üç Tel Üç İnsan” adıyla  düzenlenen konseri aralarında Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır’ında bulunduğu yaklaşık 200 kişi izledi.

   Konserde, Kaşlı üç telli sanatçıları Ali Ulutaş, Osman Kırca ve Emre Dayıoğlu sahne aldı. Üç telli sanatçıları, Ege ve Akdeniz yöresinin boğaz ve gurbet havalarını, yayla ve göç türkülerini çaldı, söyledi. Zeybekleri çaldılar, söylediler. Ali Ulutaş ve Emre Dayıoğlu zeybekleri çaldı ve söyledi. Osman Kırca sahnede zeybek oynadı. Kaş yöresinin yörük yaşamından esinlenerek Ali Ulutaş ve Osman Kırca tarafından bestelenen yörük türkülerini çaldılar, söylediler. Konserin sonunda üç sanatçı, Hayri Dev’in Masıt Kırığı olarak bilinen “Zülüfleri Taramış” türküsünü çaldı ve söyledi. Konserde toplam 20 türkü seslendirildi.

  Konserde bir konuşma yapan üç telli sanatçısı Emre Dayıoğlu yaptığı konuşmada”Hayri Dev ünü yurt dışına taşmış, Denizlilerin deyimiyle Koca Usta idi. 10 yabancı ülkede konserler verdi. Bedeni yaşamdan göçtü. Ama türküleri, sanatı yaşıyor. Onu tanımak, onunla çalıp söylemek onuruna eriştim. Bu kenserle onu bir kez daha yaşattık. Sizlerle tanıştırdık. Bu arada bu konserle, Kaş’ın devi olan Kaşlı üç telli sanatçıları Ali Ulutaş ve Osman Kırca’yı  sizlerle buluşturduk. İkisini de Hayri Dev’le bütünleştirdik” dedi.

   Konser sonunda Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, sanatçılara çiçek ve çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.
  
 
Editör: TE Bilisim