Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Sahil Kılınçlı Mahallesi’nde, Türkiye’nin ilk çizgi film değirmeni projesini gerçekleştiren Fatih Küçük, korona virüs mücadelesi nedeniyle evden çıkamayan yaşlılar için bir proje geliştirdi. “65 Yaş ve Üstü” adını verdiği projeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Şu ana kadar projeye 400 kişi katıldı.
   Proje ile uzaklarda ve yakında evden çıkamayan yaşlı yakını olanlar, uzaktaki yakınlarına telefonla bağlanarak sohbet ediyor. Yaşlılar yakın bir yerde ise ziyaret ediliyor. Uzaktaki yaşlılar telefonla aranıyor. Telefonla kısa bir sohbet edildikten sonra, yaşlılara bir masal okunuyor. Yakınlardaki yaşlı akraba ve yakınlar evde ziyaret ediliyor. Yaşlılarla önce sohbet ediliyor. Ardından yaşlılara bir masal okunuyor.  Eğer yaşlılar masal biliyorsa, onlarda masallarını yakınlarına anlatıyor. Böylece yaşlıların, evden çıkamamaktan kaynaklana stresleri az da olsa azaltılıyor. Gerekirse masal üstüne sohbet ediliyor. Projeye katılım her geçen gün artıyor.
  Proje ile ilgili olarak Fatih Küçük yaptığı konuşmada”Zor günlerden geçtiğimiz bu günler, 65 yaş ve üzeri bireylerin daha çok sosyalleşmeye ihtiyaç duyduğu günlerdir. Bir sosyal ağ oluşturduk ve 65 yaş ve üstü evde kalan bireylere ulaşmaya çalıştık. Onlara telefonlarla masal anlattık.  Onlarında öğrendiği masalları, çocuklarına, torunlarına anlattırmaya çalıştık. Böylece onların hem sosyalleşmesine katkıda bulunduk. Hem de onların bu zor süreçte, onları ruhsal anlamda kendilerini daha iyi hissetmelerini ve gündemden biraz uzaklaşmalarını sağladık”dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim