KAŞ’TAKİ UKRAYNALILAR: NE OLUR PUTİN'İ, RUSYA'YI DURDURUN, SAVAŞ DEĞİL BARIŞ İSTİYORUZ
    Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı Antalya’nın Kaş İlçesi’nde protesto edildi. Protesto gösterisine katılanlar,  yağmur altında savaşın bir an önce durdurulmasını istedi.
     Kaş İlçesi’nde Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırı protesto edildi. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan protesto gösterisine, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu Kaş’ta yaşayan Ukraynalılar, Kaş’ta tatile gelipte savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen Ukraynalılar, Kaş’ta yaşayan yerleşik yabancılar ve Kaşlılardan oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı.  Ellerinde Ukrayna bayrakları ve Rusya’yı kınayan pankartlar ile alana gelenler, Rusya’nın bir an önce saldırıları durdurmasını, modern dünyanın bu soykırıma dur demesini istedi. Özellikle ellerinde taşıdıkları pankartlarda “Biz barış içinde yaşıyorduk, niçin saldırdınız,” “Çocuklar bomba sesi değil, masal dinlesin”, “savaş değil, barış istiyoruz”, “Savaşa hayır, barışa evet”, “Hitler Putin, despot Putin”, “Putin’i durdurun, savaşı durdurun”, “Şehirlerde elektrik yok, su yok, halk ölüyor” sloganlarını taşıdılar. Zaman zaman alanda slogan attılar.
   Kaş’a tatile gelen ve iki çocuğu ile Ukrayna’ya dönemeyen Natalia Yatsunska  göz yaşları içinde yaptığı konuşmada”Ben çocuklarımı ülkemde, barış içinde büyütmek istiyorum. Ülkeme dönmek istiyorum. Ne olur bu savaşı durdurun. Atatürk’ün seviyorum. Türk ulusunu seviyorum. Bize yardım edin” dedi.
  Kaş’ta yaşamını sürdüren Ukraynalı Vinit Saotuyr da yaptığı konuşmada” Benim kızlarım, torunlarım, kardeşlerim, akrabalarım Kiev’de bomba sesleri altında. Hayatlarından endişeliyim. Ne olur Putin’i, Rusya’yı durdurun. Bu soy kırıma dur deyin. Torunlarımın ölmesini istemiyoruz. Ukrayna halkının ölmesini istemiyoruz. Bomba değil, savaş değil, barış istiyoruz. Dünya bu vahşete dur demeli. Türkiye bu vahşete dur demeli” diye konuştu.
  Grup adında konuşan eşi Kiev’de kalan Uçak Mühendisi Yiğit Toku ise yaptığı basın açıklamasında” Ukrayna’da kadınlar, çocuklar, yaşlılar, halk ölüyor. Hiçbir suçları yokken saldırıya uğruyorlar. Şu anda orda bir zulüm var. Savaşın ve zulmün dini, ırkı olmaz. Bugün orda yaşananları bize de yılladır yaşatmaya çalıştılar. Türkiye yıllardır güçlü ordusu ile dosta güven, düşmana korku verdi. Her zaman mazlumun yanında olduk; şimdi olduğu gibi. Bir an önce bu soykırımın bitirilmesini, Ukrayna’nın kurtarılmasını, çocukların sığınaklarda bomba sesi ile değil, neşe içinde büyümesini istiyoruz. Savaş çok zor. Kimsenin acı çekmesini istemiyoruz”dedi.
  Ardından sloganlar atıldı. Hep birlikte Ukrayna ulusal marşı söylendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki protesto gösterisi Kaş Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin almış olduğu sıkı tedbir nedeniyle her hangi bir olaya rastlanılmadı. Gösteri proğramı olaysız sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilisim