KÜÇÜKYILMAZ: “GENÇLERİMİZ DÜZGÜN OLURSA İSTİKBALİMİZ DÜZGÜN OLUR”

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri düzenlendi. Programın son gününde Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ adlı konferans verdi.
 
Kaş Müftülüğünce Fevzi Gürsoy Kültür Salonu’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi haftasının son etkinliğine Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Müftü Ahmet Bayer, kurum müdürleri ve birçok vatandaş katılım gösterdi. Program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan Keskin tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla devam eden programda açılış konuşmasını yapmak için Kaş Müftüsü Ahmet Bayer kürsüye çıktı. Müftü Bayer, “Birisini sevebilmek ve iman edebilmek için elbette onu tanımamız gerekir. Peki, biz Peygamber efendimizi ne kadar tanıyoruz? Siretini ve sünnetini ne derece biliyoruz? Hem diyanet işleri başkanlığı olarak hem de bütün müftülük ve bizim müftülüğümüz olarak şu icra ettiğimiz programların tek bir amacı var: Allah’ın resulünü tanıyabilmek, tanıtabilmek, bir nebze de olsa hayatlarımıza taşıyabilmektir. Bu sene Mevlid-i Nebi haftasının ana konusu ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’. Peygamber efendimizin sözünün yanına en çok yakışan kelime bence gençlik kelimesidir. Buradan Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok teşekkür etmek istiyorum” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ sinevizyon gösteriminin ardından Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencisi Ebru Akça, ‘Ben Böyle Olmamalıydım’ adlı bir şiir okudu.
 
“Müslüman, zaferle mükellef değildir seferle mükelleftir”
 
‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ adlı konferansını vermek için kürsüye çıkan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz ise şunlara değindi: “Biz Kuran’dan koptuğumuz zaman hayattan da koptuk, biz Kuran’dan koptuğumuz zaman medeniyetten de zaferden de koptuk. Müslüman elbette zaferle mükellef değildir, seferle mükelleftir. Allah, Kuran’da ‘niçin başaramadınız’ demiyor. Allah, bize başarıyı hedef olarak göstermiyor, yolu gösteriyor. Bunu ifade etmek için de bize Hz. Peygamberi gönderiyor.  Müslüman ‘hedefe ulaşacağım’ diyen insan değildir, hedef Cenabı Hakkın takdiridir biz onu tayin edemeyiz. Biz anca gayret edebiliriz.” Konuşmasına Fetöcüleri örnek vererek devam eden Dr. Küçükyılmaz, “Bugün içimizden bazıları birtakım yanlışlara düştülerse başka başka projelerde piyon haline geldilerse bu ilkeyi bu ahlakı unuttukları için bu hale geldiler. Onlar bir proje yaptılar ve ne yaptıklarını hiç sorgulamadan hedefe doğru koşmaya koşullandılar. Peki sonra ne oldu? 15 Temmuz gecesi tuzla buz oldu, dağıldılar. O gece ben Ankara’da sokağa çıktığımda etrafımda gençleri gördüm. Ankara’nın her yerinden koşup gelmiş olan gençler, vatanı kurtarmak için oradaydı. O gece onların bir kısmı şehit bir kısmı ise gazi oldu. Bugün etrafımıza baktığımızda, ümmet coğrafyasında İslam sancağının yere düşmediği bir yer varsa orada gençler vardır. Filistin’de gençler var, Afganistan’ı gençler kurtardı; tıpkı bizi Kurtuluş Savaşı’nda gençlerin kurtardığı gibi. Gençlerimiz düzgün olursa istikbalimiz de düzgün olur” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim