Antalya’nın Kaş İlçesi Belediyesi tarafından bu yıl 22. düzenlenen Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl 15. düzenlenen Meis – Kaş Yüzme Yarışları’nda kulaçlar, barışa ve dostluğa atıldı. 15. Meis – Kaş Yüzme Yarışları’na, 10 ülkeden 40’ı bayan, 13’ü yabancı toplam 186 kişi katıldı. Yabancı yüzücülerin 5’i bayan 8’i erkek toplam 13 kişiden  oluştu.

Yarışmaya İngiltere, Fransa, İspanya, Norveç, Amerika, Hollanda, Yunanistan ve Rusya’dan13 yabancı yüzücü katıldı. Yarışmalar için yüzücüler, sabah erken saatlerde Antalya’nın Kaş İlçesi’nden teknelerle, Yunanistan’ın Meis Adası’na geçti.

Yarışın startını Mesi Adası’ndan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Meis Adası Belediye Başkanı Samsakos Yorgos verdi. Toplu olarak denize atlayan yüzücüler, Meis Adası’nda Kaş’a kadar 7,5 kilometre kulaç attı. Avrupa’dan Asya’ya, Yunanistan’dan Türkiye’ye bir kıtadan bir başka kıtaya , bir ülkeden başka bir ülkeye kulaç attılar.

Büyük bir çekişme içinde geçen yarışlarda bayanlarda birinciliği bir saat 32 dakika 26 saniye son dört yılın birinci olan, bu yıl ki derecesi ile en iyi zamanı yapan ile Nilay Erkal , ikinciliği bir saat saat 57 dakika 02 saniye ile Lnn Flatli, üçüncülüğü 2 saat 6 dakika 0.02 saniye ile Özen Sanem Dilek aldı.

Erkeklerde birinciliği bir saat 40 dakika ile Bekir Emrah Gemicioğlu, , ikinciliği bir saat 45 dakika ile Mustafa Çağlar Çoşkun, , üçüncülüğü bir saat 46 dakika ile Emrah Karaboğa kazandı. Genel klasmanda birinciliği bir saat 32 dakika 26 saniye ile Nilay Erkal, ikinciliği bir saat 40 dakika ile Bekir Emrah Gemicioğlu, üçüncülüğü de bir saat bir saat 45 dakika ile 16 yaşındaki Mustafa Çağlar Çoşkun kazandı.

Yarışmada ilk üç dereceye girenlerin ödüllerini Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş verdi.

Yarışmanın bayanlar ve genel klasman birincisi milli yüzücü Nilay Erkal yaptığı açıklamada; bu yarışa her sene ailemle birlikte gelmeye çalışıyorum. Benim için hem bir tatil oluyor. Hem de antraman oluyor. Yarışmış oluyorum. Yarış tecrübesi oluyor. Bu yüzden çok zevkli yüzüyorum bu pankuru. Dördüncü katılışım. Dördüncü birinciliğim. En iyi zamanı yüzdüm aynı zamanda. Yarışmanın rekoru oluyor. Çok mutluyum dedii.

Yarışmalarla ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş; 15.’sini düzenliyoruz yarışmanın. Aktiviteler, hem ülkemizin tanıtımında, hem Kaşımızın tanıtımında çok önemli. Yunanistan’dan Kaş’a gelmesi vesilesi ile de hem de Yunanistan Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin artmasına, hem de barışa bu şekilde vesile oluyor. Bu kulaçlar, dostluğa, barışa ve kardeşliğe hizmet ediyor.

Erkekler birincisi Bekir Emrah Gemicioğlu yarış sonrası yaptığı açıklamasında ; " Çok zorlu bir pankur. Çok ters sular var. Çok zorluyor. Bazen iri dalgalarla karşılaşıyoruz. Buraya gelirken de tabi epey yoruldum. Yorgunluk oluyor " dedi.
Editör: TE Bilisim