KAŞ OSB’DE SONA GELİNDİ.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı(KUTSO) Murat Hüdavendigar Günay ve KUTSO Yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile istişare toplantısı yaptı.
Antalya büyükşehir belediyesinde gerçekleşen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Karagül ve İbrahim Uğur Çakır, Meclis Üyeleri Erhan Sarıcaoğlu, Aşkın Yenier ve Nihat Karayel, İyi Parti Kaş ve Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Baskak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İmar Daire Başkanı Hüsamettin Elmas ve Kaş Otogar Müdürü Serkan Özkan katıldı.
Yaklaşık bir saat süren toplantıda Kaş’ta Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere, Finike Hali içerisinde “Kalıntı Analiz Laboratuvarı” kurulması, kent merkezlerinde kentsel dönüşüm sırasında yaşanan 18. Madde uygulamaları sorunları, tarım arazileri içerisine yapılacak konutların 75+75 metrekare şeklinde uygulanması, yine tarımla ilgili olarak zirai ilaç atıklarının usulüne uygun bir şekilde toplanıp çevreye zarar verilmemesi, Adrasan’ın imar, tur tekneleri ve iskele sorunları ile deniz müzesi yapılması, ayrıca turizm bölgelerinde doğru yapılan uygulamaların şikayet yoluyla engellenmesinin önüne geçilmesi konuları görüşüldü.
Batı Antalya’nın her zaman yanındayız
Toplantıların ve istişare halinde olmanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Muhittin Böcek, sorunlara en çabuk ve en doğru şekilde çözüm bulmanın yolunun sürekli iletişim halinde olmaktan geçtiğini belirtti. Başkan Böcek, “Başkan Günay ve KUTSO heyeti ile yaptığımız bu toplantı oldukça önemlidir. Çünkü belirtilen sorunlar aynı zamanda bizim de gündemimizde olan konulardır. Antalya Büyükşehir belediyesi olarak iş camiamızın her zaman yanındayız. Kaş OSB başta olmak üzere tüm diğer konularda gereken desteği vereceğiz” dedi.
KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şöyle dedi; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Kendisine ilettiğimiz tüm sorunlarla yakından ilgilendi.
Kaş OSB Örnek Olacak
Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hiçbir engel kalmadı. Kaş, Kınık-Ova bölgesinde kurmayı planladığımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son durumu başkanımıza anlattık. Burada içerisinde hali ile beraber bir OSB’yi belediyelerimize hiçbir yük getirmeden kuracağız. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Bey ile fikir birliğine vardık. Kaş OSB Türkiye’de üretici halleri konusunda güzel bir örnek olacak. Kaş OSB’nin faaliyete geçmesinin ardından Kumluca, Finike ve Demre’de de OSB kurmak için çalışmaları başlatacağız.
Kalıntı Analiz Laboratuvarı
Bölgemizden her sezon binlerce tır sebze ihraç ediliyor. Ürünler tırlara yüklenmeden önce kalıntı analizi yapılmak zorunda. Bu analizler şuan Antalya merkezde yapılıyor. Finike ilçemizde büyükşehir belediyemize ait olan sebze halimiz içerisinde laboratuvar için yapılan bina henüz boş duruyor. Bu binanın gerekli çalışmalar yapılarak biran önce kalıntı analiz laboratuvarı olarak hizmet vermesi için başkanımızdan talepte bulunduk.
Adrasan ve bölge turizmi için özel toplantı yapılacak
Yoğun geçen turizm sezonunda ekonomisinin önemli bir kısmını turizmden sağlayan bölgemizde birçok sıkıntılı durum yaşadık. Adrasan’da tur teknelerinin sayısının sınırlandırılması, iskele ve imar uygulamaları, Adrasan’a bir deniz müzesi yapılması gibi konuları başkanımıza ilettik. Ayrıca özellikle Kaş ve Demre ilçelerimizde sürdürülebilir turizm ile ilgili çalışma yapmamız gerekiyor. Çevreci görünümünde yapılan şikayetler çoğu zaman doğru yapılan uygulamalara engel oluyor. Turizmle ilgili tüm bu konularla ilgili olarak büyükşehir belediyemizle geniş katılımlı ikinci bir toplantı yapmaya karar verdik.
İmar ve Tarım konularında görüş alışverişinde bulunduk
Bölgemizde kentsel dönüşüm noktasında özellikle ilçe merkezinde bulunan parsellerde 18. madde uygulaması ile ilgili sorun yaşanıyor. Tarım alanlarında 75+75 metrekare olmak üzere toplam 150 metrekare olan konut izni bazı belediyelerimizde yorumlama farklılığından dolayı 75 metrekare olarak uygulanıyor. Ayrıca tarım ilaçlarının ambalajlarının doğaya bırakılması bölgemiz için ciddi bir çevre sorunu oluşturuyor. Tüm bu konularda büyükşehir belediyemizin görüş ve desteklerini talep ettik. Bizleri çok sıcak bir şekilde karşılayan ve bilgi ve tecrübeleriyle aydınlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek Bey’e, ilettiğimiz her sorunla yakından ilgilenen Genel Sekreter Cansel Tuncer hanım ve İmar Daire Başkanı Hüsamettin Elmas Bey’e çok teşekkür ediyorum.Batı Antalya’nın Birleştirici Gücü” olan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin de desteği ile çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz”dedi.
 
Editör: TE Bilisim