Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın   (KUTSO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Kaş İlçesi’nde yapıldı.
KUTSO Meclis Başkanı  Fahri Özen’nin başkanlığında yapılan KUTSO Meclis Toplantısı’na, Kaş Belediye Başkanı Halil Kcaer, KUTSO Yönetim Kurulu  Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Başkan Yardımcısı Bayram Karagül ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
   Toplantıda bir konuşma yapan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay yaptığı konuşmada”Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana KUTSO’nun görev alanını kapsayan Kumluca, Kaş, Finike ve Demre’yi bir bütün olarak gördük. Bu nedenle her ay meclis toplantımızı bu ilçelerin birinde yapıyoruz.  Kaş bizim için çok önemli. Çünkü Kaş, Ülke turizmine öncülük eden bir merkez. Bölgemizin turizm konusunda Kaş’ta öğreneceği çok şey var. Tarihi ve doğal zenginlikleri, tesisleri  ile Kaş, Avrupa’daki emsallerinden çok önde. Ancak fiyat olarak onların gerisinde kalmış durumda. Burada izlenecek yol doğru bir turizm politikası ile turist sayısını artırmanın yanında, elde edilecek geliri de artırmak olmalı. Havalanı ve Kumluca’da kurulacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Kaş turizmine ve tarımına çok önemli katkı sağlayacak. Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaş’a bağlı Kınık Mahallesi’nde Batı Antalya’nın en büyük ve en modern toptancı hali yapılıyor. Biz de KUTSO olarak bu bölgede Kaş Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak için ortak çalışma başlattık. Batı Akdeniz İhraçatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar da bu konuda destek vereceğini belirtti. Kaş İlçemizde sıkıntı çekilen sivil toplum kuruluşlarının bir  hizmet binası eksikliği var. Kaş’ta kiralar çok pahalı. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının bürolarını olduğu, içinde bir toplantı salonu olan bir hizmet binası yapmayı planlıyoruz Kaş’ta. Geride bıraktığımız seçim sonunda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu yeniden bakanlığa atandı. Bölgemizin sorunlarını çok iyi bilen üç hemşerimiz Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, CHP Milletvekili Aydın Özer, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı TBMM’sinde görev yapacak. Bölgemizi çok iyi tanıyan Tarım ve Orman Bakanımız Mehmet Pakdemirli var. Hepsinin bölgemiz sorunları ile daha çok ilgilenmesini bekliyoruz. Turizm sezonunu sonunda Kaş ve Kumluca’da ikişer gün sürecek, turizm çalıştayları düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylara Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’u da davet edeceğiz”  dedi.
   Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de yaptığı konuşmada;”Önceki dönemlerde KUTSO, Kaş’a sadece seçim dönemlerinde geliyordu. Bu dönemde Kaş’ta KUTSO’yu güçlü bir şekilde görüyoruz. Kaş’a yapılacak havalanı ve yol projelerinin tamamlanması ile, Kaş turizmi yeni bir ivme kazanacak” dedi.
   KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül de, KUTSO’nun Kaş’ta yaşama geçirmeyi planladığı sivil toplum kuruluşları hizmet binası ve Gıda İhtisas Ortak Organize Sanayi Bölgesi projeleri hakkında bilgi verdi. Kaş Kaymakamlığı ile birlikte gerçekleştirecekleri BAKA destekli Turizm İnternet Portalı’nı anlattı. Ayrıca esnafın aidat, vergi ve SGK borçları, trafik cezası gibi borçlarına getirilen yeniden yapılandırma süresinin 31 Temmuz’da sona ereceğini belirterek, bu uygulamadan mutlaka yararlanılmalı dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim