Kaş ilçesinde bu yıl 14-16 Haziran tarihleri arasında 22'ncisi düzenlenecek olan Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali 14 Haziran Cuma günü (Bugün) başlıyor.

      Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali coşkusu yaşanacak. 14 – 15 -16 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde, Kaşlılar ve Kaş’ta tatil yapan yerli ve yabancı turistler, sanata, müziğe ve spora doyacak.

   22’nci Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 14 Haziran Cuma günü (Bugün) Kaş girişi Migros Kavşağı’ndan başlayacak, Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşe, Kaş’ın kardeş şehri olan Yunanistan’ın Meis Adası’ndan gelen gruplarda katılacak. Yürüyüş ardından Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda, festivalin açılışı yapılacak. Açılışta, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Meis Belediye Başkanı, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan birer konuşma yapacak. Folklor ekipleri, Türkiye’nin farklı yörelerinden halk oyunları sergileyecek. Kaş Halk Eğitim Merkezi Bağlama Grubu ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Müzik Grubu birer konser verecek. Kaş Kültürevi’nde, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Sağ’ın “Dört renk dört yön” adlı sergisi açılacak. Aynı gün Kaş Antik Tiyatro’da TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Eren Ay bir konser verecek. Konserin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, antik tiyatroda “tarla Kuşuydu Juliet” adlı oyunu sergileyecek.

   Festivalin ikinci günü olan 15 Haziran cumartesi günü, bu yıl 5’ncisi düzenlenecek olan Kaş Yemek Yarışması yapılacak. Müzik ve gösteri grupları, sokaklarda konserler verecek; gösteriler yapacak. Kaş Kültürevi’nde, “800 Kilometre Engelli” adlı belgesel film gösterimi yapılacak. Aynı gün akşam, Kaş Yat Limanı’nda önce Buray, ardından 90’lı yılların şarkılarının yer aldığı “Mest Of” adlı albümler satış rekorları kıran ünlü sanatçı İrem Derici birer konser verecek. 22. Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan yaklaşık 7,5 kilometrelik Meis- Kaş Yüzme Yarışları ve ödül töreni ile sona erecek.

   Festival ile ilgili olarak Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada”Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali, Antalya’da aralıksız yapılan en uzun soluklu festivallerden biri. Üç gün boyunca, Kaşlılar, Kaş’ta yaşamını sürdüren yerli ve yabancı yeni Kaşlılar ve Kaş’ta tatil yapan konuklarımız müziğe, sanata, spora doyacak. Bu festivaldeki en önemli etkinlik olan Meis – Kaş Yüzme Yarışları, Kaş – Meis, Türk- Yunan dostluğuna ve dünya barışına önemli katkı sağlayacak. Kardeş şehrimiz olan Yunanistan’ın Meis Adası’ndan gelen dostlarımızla bir arada olacağız. En önemlisi, Kaş üç gün boyunca bölgenin ilgi odağı olacak. Bu festival, Kaş’ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacak. Etkinliklere tüm hemşerilerimizi, konuklarımızı bekliyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim