15-16 Aralık Tarihleri Arasında Yapılan  Likya Kupası Kaş Yelken Yarışları  Düzenlenen Törenle Sona Erdi   
 Kaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Likya Yelken Yarışları yapıldı.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Antalya İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Kaş Yelken Kulübü tarafından ilk kez Likya Yelken Yarışları düzenlendi. İki gün süren yarışlar sonunda dereceye giren kupa ve madalyaları organizasyon komitesi tarafından verildi. Kaş İlçesi’nde ilk kez düzenlenen Likya Yelken Yarışları’na, Kaş Yelken Kulübü, Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü, Antalya Yelken Kulübü ve Akdeniz Yeken Kulübü’nden 36 sporcu yarıştı. Yarışların startını, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıseferoğlu verdi. Kaş Yat Limanı ile Limanağzı arasında yapılan yarışlarda, sporcular çok iyi olmayan hava koşullarında mücadele etti.
   Yapılan yarışlar sonunda Optimist Genelde ilk üçü Fethiye Belediye Spor Yelken Kulübü sporcuları paylaştı. Fethiye Beledispor Yelken Kulübü’nden Kumsal Ulaş birinci, Denizhan Duymaz ikinci, Ömer Efe Ünver üçüncü oldu.
Optimist Junior Kızlar Dalında ilk 3 sırayı  Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü sporcuları aldı.Fethiye Belediyespor  Yelken Kulübü’nden Elif Şeker birinci, Naz Özdağlar ikinci,  Nudem Y. Subaşı üçüncü, 2006 Doğumlular Optimist Dalında Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü’nden Ömer Efe Ünver, 2007 Doğumlular Kızlar Optimist Dalında Fethiye Belediyespor Kulübü’nden Defne Bingöl birinci, Antalya’dan  Ferdi katılan  Duru Akkuş ikinci, yine Antalya Yelken Kulübünden Başak Başkaya üçüncü oldu. 2007 Doğumlu Erkekler Optimist Dalında  Antalya Yelken Kulübü Sporcusu  Deniz Doğru birinci, Akdeniz Yelken Kulübü sporcusu Ali Kemal Şen ikinciliği kazandı. 2008 Doğumlu Kızlarda Antalya Yelken Kulübü’nden Selin Rende  birinci oldu. Kaş Belediye Çay Bahçesinde düzenlenen ödül töreninde Likya Kupası Kaş Yelken  Yarışmaları  sonucunda  dereceye girenlere sporculara ödüllerini Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tarakçı, Antalya  İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kaş Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş İbrahim Yüksel, Kaş İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Murat Erdoğan, Kaş Yelken Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Turan Doyuran, Selami Aksel ve Kaş Zabıta Müdürü Ferhat Güngör tarafından verildi.
   Ödül töreninde bir konuşma yapan Antalya İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıseferoğlu yaptığı konuşmada” Kaş’ta ilk kez ulusal düzeyde ilk kez yelken yarışları düzenledik. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Kaş’ta, su sporları için her türlü olanak mevcut. Dünyanın ve Türkiye’nin çok önemli bir dalış merkezi. Önemli bir yelken sporu merkezi olması içinde çalışacağız. Mavi denizi doya doya yaşayan sporcularımıza teşekkür ederim” dedi.
Kaş’ın ünlü restorançılarından merhum Tamer Eriş’in eşi Berna Eriş’e Kaş Yelken Kulübüne katkılarından dolayı Kaş Yelken Kulübü Yönetim Kurulunca teşekkür plaketini yönetim kurulu üyelerinden Turan Doyuran tarafından  Berna Eriş  adına akrabalarından Namık Eriş ve Yücel Eriş’e düzenlenen törende verildi
  
 
Editör: TE Bilisim