LİKYA YOLU'NA KARDEŞ ROTA
      Likya Yolu'nun Demre Çayağzı- Kapaklı Üçağız- Kapaklı Hoyran Bölümü ile Güney Kore'deki Jeju Adası'nda bulunan Jeju Olle Yürüyüş Yolu'nun 17'nci etabı arasında kardeş rota anlaşması imzalandı.
    Muğla’nın Fethiye İlçesi’nden başlayan Antalya’ya kadar uzanan 540 kilometrelik Likya Yürüyüş Yolu’nun “Likya Yolu’nda Bir Tarih Molası Projesiyle yaşama geçirilen  Demre Çayağzı- Kapaklı Üçağız, Kapaklı Hoyran Bülümü ile Güney Kore’deki Jeju Adası’nda bulunan Jeju Olle Yürüyüş Yolu’nun 17. etabı arasında kardeş rota anlaşması Antalya’nın Demre İlçesi’nde   imzalandı. Güney Kore’nin Jeju Adası Jeju Olle Vakfı Başkanı Myung Sook, Jeju Adası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri Kang Meyeng Gyun, Lee Kyung-a ve 4 vakıf çalışanın yer aldığı 7 kişilik Güney Kore heyeti Antalya’nın Demre İlçesi’ne geldi. Konuk heyeti, Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, yönetim kurulu üyeleri Barış Yüksel, Serdar Fabrice Uzun ve  Proje Kordinatörü Hüseyin Eryurt karşıladı. Konuk heyet, önce Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu’yu ziyaret ederek, onlara proje hakkında bilgi ve çeşitli hediyeler verdi. Demre Belediyesi Sergi Salonu’nda; Likya Yolu fotoğraflarından oluşan bir sergi açıldı. Aziz Nicolaus Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi ziyaret edildi. Birer gün Likya Yolu’nun  3 kilometrelik Kapaklı- Hoyran etabı ile 8 kilometrelik Kapaklı- Üçağız etabı yürüyüşleri yapıldı. Kapaklı – Hoyran Turizm ve Kalkındırma  Derneği’nin açtığı kafeterya ziyaret edildi. Burada köy kadınlarının el emeği, göz nuru el işi ürünlerin tanıtımı yapıldı. Köy kadınlarının pişirdiği akşam yemeği yenildi.  4 gün süren etkinliklerin ikinci gününde, Likya Yolu’nda Bir Tarih Molası Projesi’nin Demre yönünden başlangıcı olan Demre Çayağzı Limanı’nda, “Kardeş Rota Panosu” dikildi. 28 Mayıs’ta Güney Kore’de imzalanan “Kardeş Rota Anlaşması” burada bir kez daha imzalanarak yaşama geçirildi.
   İmza töreninde bir konuşma yapan Jeju Adası Jeju Olle Vakfı Başkanı Myung Sook yaptığı konuşmada”Güney Kore ile Türkiye arasında tarihi bir dostluk ve kardeşlik ilişkisi var. Bu dostluğu 28 Mayıs’ta Güney Kore’nin Jeju Adası’nda imzaladığımız bugün tekrar Demre’de imzaladığımız Kardeş Rota Anlaşması ile turizm alanına taşıyoruz. Jeju Rotası’nın yılda bir milyon kişi yürüyor. İnsanı büyüleyen doğal ve tarihi bir zenginliğe sahip olan Likya Yolu’nu niye bir milyon insan yürümesin. Ben yapacağımız ortak tanıtımla bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
   İmza Töreni’nde bir konuşma yapan Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow ise yaptığı konuşmada”Türkiye, turizmini çeşitlendirmek zorundayız. Likya Yolu’nun Kekova – Demre Bölgesi çok özel bir bölge. Bu bölgeyi Likya Yolu’nda Bir Tarih Projesi’le farklılaştırmaya çalışıyoruz. Tarihin, doğanın ve denizin iç içe olduğu bir rota. Bu yörenin ve Likya Yolu’nun tamamını profösyönelce tanıtmalıyız. Yaptığımız anlaşma, Likya Yolu’nun bu bölgesinin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacak. Turizmi kırsal alana taşıyacak. Güney Kore’den çok sayıda yürüyüşçü gelecek”diye konuştu.
  Konuk heyet, gün batımında yatla Kekova turuna çıkarılarak Batık Kent, Simena Antik Kenti, Kaleköy, Üçağız Mahallesi, Gökkaya Koyu ve Likya Yolu’nun bu bölümünün denizde geçen noktaları tanıtıldı.
 
 
Editör: TE Bilisim