Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşamını sürdüren seramik sanatçısı Sibel Düzel öncülüğünde, 'Dönsün Bu Dünya' adlı seramik sergisi açıldı.
Kaş ilçesine bağlı Pınarbaşı mahallesindeki atölyesinde sanat çalışmalarını yürüten seramik sanatçısı Sibel Düzel öncülüğünde, Pınarbaşı mahallesinde seramik sergisi açıldı. Serginin açılışına Kaş'tan gelen sanatseverler ve Düzel'in dostları katıldı. Sergide daha önce Pınarbaşı mahallesindeki atölyeye gelerek, seramik çalışmaları yapan Fuat Kökek, Handan Börüteçene, İnci İyibaş, Nimet Yardımcı ve atölye sahibi Sibel Düzel'in çömlekçi çarkında yaptığı 23 seramik eser yer alıyor. Serginin açılışında, sanatçı Sibel Düzel çömlekçi çarkı başında seramik üretimi yaptı.
Serginin açılışında konuşan Sibel Düzel, "'Dönsün Bu Dünya' adıyla yola çıkan bu projenin amacı, dünyanın ve çarkın döndüğünü, her şeyin geçiciliğini, geçip gidenin yerine yenisinin geldiğini, insan üretiminin her koşulda devam ettiğini, birlikte iş yapmanın, paylaşmanın önemini, verimini sizlere göstermek. Beş sanatçının çarkın başında buluşarak, yaşama dair ilham ve duygularını içeren 23 seramik eserini, sizlerin beğenisine sunuyoruz. Ayrıca bu sergiyi Pınarbaşı mahallesinde açarak, farkındalık yaratmak istedik" dedi.
31 Temmuz Pazar akşamına kadar açık kalacak sergi, cuma, cumartesi ve pazar günleri gezilebiliyor. Sergiyi gezmeye gelen ziyaretçilere, seramik yapımı gösteriliyor.
 
Editör: TE Bilisim