Antalya'nın Kaş ilçesi Palamut Mahallesi sakinleri orman alanında kesim yapılmasına karşı çıkarak eylem yaptı.

Kaş'a bağlı Palamut Mahallesi'nin Dokuz Çam mevkiindeki 621 dekar kızılçam ormanının Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilmek istendiğini öne süren mahalle sakinleri protesto gösterisi yaptı. CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş'ın da destek verdiği grup orman alanı yakınlarında toplandı. 'Yaprak yeşili, gök mavisi, çocuklarımız renklerin varisi', 'Oksijenime dokunma', 'Gemileri yaktık, ormana dokunma', 'Ağaçsız memleket, duvaksız geline benzer', 'Her fidan bir hayattır', 'Sıra Palamut'ta mı?', 'Çöl olmasını istemiyorsan ormanı kesme' gibi pankartlar açan grup, ormanda yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Oktay Canpolat, "Babalarımızdan öğrendiğimiz, bu alandaki kızıl çam ormanı 1980- 1981 yıllarında dikilmiş. Bu ağaçlar daha 36- 37 yaşında. Kereste olmaz. Sadece odun olabilir. Odun için bu genç kızıl çam ağaçları kesilir mi? 621 dekar alandaki milyonları bulan çam ağacı kesilmek isteniyor. Bu bölgedeki çam ormanları bizim akciğerimiz. Bölgenin güzelliği, yağmur kaynağı. Bu bölgedeki çam ağaçlarının kesilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ara kesim denilen seyreltme kesimi yapılabilir" dedi.

Mahalle sakinleri olarak imza toplayarak Antalya Orman Müdürlüğü'ne başvurduklarını kaydeden Oktay Canpolat, "Devletimizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ara kesim denilen seyreltme kesimi yapılabilir. Tıraş kesim denilen düz kesimi yaptırmayacağız. Yetkililere sormak istiyoruz. 36- 37 yaşındaki çam ağacı, odun için kesilir mi? Hangi ormancılık yasasında var? Bu ilk uyarımız. Kesmeye kalkmasınlar. Bizi devletle karşı karşıya getirmesinler" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim