Sualtı Dünya Dalış Rekortmeni ve milli sporcumuz Derya Can, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılında onun anısına iki yeni dünya rekoru denemesi yapacak. Rekor denemesi, 10 Kasım Cuma günü ve 12 Kasım Pazar günü Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yapılacak. Rekor denemelerinde Derya Can, OPET’in ana , ARNİCA’nın  yardımcı sponsorluğunda dalış yapacak. İlk rekor denemesi, 10 Kasım Cuma günü Kaş açıklarındaki Hidayet Koyu’nda yapılacak.

Dünya rekortmeni Derya Can, değişken ağırlık paletli dalında 17 Aralık 2016 tarihinde yine kendisinin Kaş’ta kırdığı bu daldaki 111 metre olan dünya rekorunu yeniden kırmak için dalacak. Can, bu dalda en az 112 metreye dalacak. Ancak kaç metreye dalacağı, 9 Kasım Perşembe günü açıklanacak.  Can’nın ikinci rekor denemesi 12 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Can, 12 Kasım Pazar günü paletsiz değişken ağırlık dalında, 18 Aralık 2016 tarihinde yine Kaş’ta kırdığı, kendisine ait olan bu daldaki 94 metrelik dünya rekorunu, yenilemek için dalacak. Can, en az 95 metreye dalacak. Can, Kaş İlçesi’ndeki Kalyon Dalış Merkezi’nin yardımlarıyla, yeni dünya rekorları için günde iki çalışma yaparak hazırlanıyor.

   Yeni iki dünya rekoru denemesi ile ilgili olarak dünya rekortmeni ve sualtı milli sporcumuz Derya Can yaptığı konuşmada ” 10 Kasım günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümü. Bu günümüzü, Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşlarına, bu yurdun bağımsızlığı, birliği yolunda can veren şehitlerimize borçluyuz. Türk kadını, bu gününü Cumhuriyetin getirdiği haklara ve o hakları veren Atatürk’e borçludur. Bugün ben spor yapıyorsam, dünya rekorları kırıyorsam bunu Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin sayesinde yapıyorum. Kıracağım iki dünya rekorunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve şehitlerimize ithaf edeceğim. Türk kadınını adını, spor dalında bir kez daha duyuracağım. İki rekoru da yeniden kıracağıma inanıyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim