KAŞ’IN TEK KADIN MUHTARININ DERDİ BÜYÜK
 
 
   Antalya’nın Kaş İlçesi Yaylakılınçlı Mahallesinin Kadın Muhtarı Yasemin Kocaer köylülerin yaptığı köy binasının ellerinden alındığını ifade etti. Kocaer göreve başladığı tarihten itibaren canla başla mahalleliye hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, Kaş’ın tarihindeki ikinci kadın muhtarı olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.
 
Muhtar Kocaer açıklamalarının devamında şunları söyledi; “ Mahallemizde sosyal ihtiyaçlarımız ve muhtarlık hizmetlerimiz için kullandığımız binamız elimizden alındı. Köyümüzün köy binasını vatandaşlarımız yapmıştı. Bu binamızı önce Asat almış. Asat da belediyeye vermiş, belediye de kiraya vermiş.
 
Kira bitene kadar bu binamızı kullanamıyoruz. Belediye başkanımız ile görüştüm, tekrar muhtarlığımıza tahsis edildiğini söyledi, ancak üç yıllık kira süresi bitene kadar binamızı geri alamıyoruz. Ben bu binanın mahalle halkımıza hizmet vermesini talep ettim.
 
Üç yıl sözleşmenin bitmesini beklemek bizim için büyük bir sorun olacak, mahallede yaşayanlar için bu binamız hizmet veremeyecek. Yetkililerden bu konuda çözüm talebinde bulunduk. Ancak sonuç alabilmiş değiliz. Yeni bir bina yapmak çok zor. Mahallelilerimizin imkânları kısıtlı.
 
ÇÖP KONTEYNERİMİZ , ÇOCUKLARIMIZIN OYNAYACAĞI PARKIMIZ BİLE YOK
 
Biz yetkililerden köy binamızı geri istiyoruz. Orada atalarımızın annelerimizin, babalarımızın emeği var.Mahallemizde daha bir çok eksiğimiz var. Özellikle çöp konteynerimiz , çocuklarımızın oynayacağı parkımız bile yok.Çocuklarımız seçim çalışmalarımda benden ilk olarak oyun parkı istemişlerdi.
 
BEN KENDİ KIZIMI BİLE PARK İÇİN ELMALIYA VE KAŞ’A GÖTÜRÜYORUM
 
Ben kendi kızımı bile park için Elmalıya ve Kaş’a götürüyorum. Köyümüzde kadınlarımız için spor parkımız yok. Düğün salonumuz yok, yemeklerimizi sokaklarda yapıyoruz. Perişan haldeyiz, hiçbir şeyimiz yok. Benim muhtarlık için aday olma sebebim budur.
 
Ben seçildikten göreve başladıktan sonra kadınlarımızın ilgisi ve desteği arttı. Kendilerine özgüven ve cesaret geldi. Birlikte tüm sorunlarımızı konuşuyor ve ilgililerden talep ediyoruz. Göreve başladığım günden itibaren Kaymakamımız bize her zaman desteklerini ifade ettiler. Kamu görevimiz ile ilgi olarak bizleri bilgilendirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız da çok güzel sözler verdiler. Umarım kısa sürede sorunlarımıza çözüm bulunur. ”dedi.
 
Editör: TE Bilisim