19 Ekim Muhtarlar Günü Antalya’nın Kaş İlçesi’nde farklı etkinliklerle kutlandı.
    Kaş’taki 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ilk olarak Kaş Çukurbağ Yarımadası’ndaki Belediye Sosyal Tesisleri’nde 54 mahalle muhtarına bir kahvaltı verdi. Kaş’taki Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer,Kaş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüköezer, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, 54 mahalle muhtarı ve Kaşlılar katıldı. Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, muhtarlar adına Atatürk Anıtı’na çelen konuldu. Saygı duruşunda bulunuldu. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Ardından Kaş Belediyesi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya geçildi.
   Toplantıda ilk konuşmayı yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı konuşmada”Vatandaştan aldığımız vergilerle, Kaş Belediyesi olarak çalıştırdığımız sosyal tesislerden tost, çay, kahve satarak elde ettiğimiz gelirlerle Kaş’ın 54 mahallesine hizmet vermeye çalışıyoruz. 54 mahallenin sorunlarına Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi olarak çözmeye çalışıyoruz” dedi.
  Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan ise toplantıda yaptığı konuşmada”Kaş turizmde bir dünya ve Türkiye markası. Alternatif turizmde en önde gelen merkez. Hep brlikte alternatif turizmi geliştirerek Kaş’ın 54 mahallesinde turizm yapmamız gerekir. Turizmi kırsal alana yaymak zorundayız. Bunun için muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. Dünyada turizm farklılaşıyor. Bu nedenle önce muhtarlar evinin bir odasını turizme açacak. Köylüsüne örnek olacak. Sonra köylümüz evinin bir odasını turizme açacak. Muhtarlar devletin köydeki, mahalledeki temsilcisi, memurudur. İdari sistemimizin en ücra köşedeki temsilcisidir. Bu nedenle kaymakamla, belediye ile, emniyet müdürü, jandarma komutanı ile birlikte çalışacaksınız. Mahallenizde güvenliği sağlamak bu işbirliği ile olur. Sorunları bize iletin. Mahallenizde uzlaştırıcı, sorunların çözümüne katkı sağlayıcı  olun” dedi.
   Ardından muhtarların sorunları dinlendi.
 
 
Editör: TE Bilisim