YAYLADA KAMP KURAN MÜZİSYENDEN 7 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
    Kaş ilçesindeki yaylada kamp kuran müzisyen Metin Kor'dan (43), 7 gündür haber alınamıyor. Bölgede AFAD, AKUT ve jandarma timleri Metin Kor'u bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
    Müzisyen Metin Kor, Antalya’nın Kaş İlçesi ile Muğla’nın Seydikemer İlçesi sınırlarındaki kamp yaptığı  İkiz Göller Bölgesi’nde kayboldu. 23 Haziran tarihinden bu yana yapılan aramalarda da Metin Toy bulunamadı.
  Eşi Evin Doğan Kor’dan alınan bilgiye göre; 43 yaşındaki İstanbullu  müzisyen Metin Kor, 20 Haziran günü tatil için Kaş’a geldi. Ardından 21 Haziran günü 06 KA 1279 plakalı Suzuki aracı ile, çadır kurmak ve kamp yapmak için Gömbe Yaylası’na geçti. Yaylaya tırmanarak aynı gün Kaş ve Seydikemer ilçeleri sınırındaki İkiz Göller’deki çoban evlerinin yanına çadır kurdu. 22 Haziran günü çobanlarla konuştu. Aynı gün eşi ile mesajlaştı. 23 Haziran Cuma gününden sonra kendisinden haber alınamadı.
   Eşi Evin Doğan Kor yaptığı açıklamada”Kendisinden haber alamayınca hemen Muğla’nın Seydikemer İlçesi Jandarma Komutanlığı’na haber verdim. AKUT Kaş-Kalkan Birimi’nden yardım istedim. AKUT ve Jandarma arama çalışmalarına başladı. Çadırı yerinde duruyor. Ayakkabısı, elbiseleri, cep telefonu ve diğer eşyaları çadırda duruyor. Aracı yerinde. 23 Haziran Cuma günüden bu yana arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı” dedi.
  Arama çalışmalarını başlatan Kaş – Kalkan AKUT  Birimi Sorumlusu Bircan Tolunay ise yaptığı konuşmada”Fethiye AKUT Birimi başka bir operasyonda olduğu için bizden yardım istendi. İlk olarak 23 Haziran Cumartesi günü 13 kişilik ekiple arama çalışması başlattık. Ardından Antalya ve Muğla’dan AFAD ve Jandarma Kurtarma timleri, köpekli arama ekipleri geldi. Havadan dronla çekim yaptık. Yaklaşık beş kilometre çapındaki alan adım adım tarandı. Ancak bir sonuca ulaşamadık. Hiçbir ize rastlamadı. AKUT ve AFAD ekipleri olarak biz bölgeden ayrıldık. Arama çalışmalarına Muğla ve Antalya’dan gelen ekipler yürütüyor” dedi.
 Metin Kor’un müzisyen olarak İstanbul’da çalıştığı ve Evin Doğan Kor ile evli olduğu, çocuk sahibi olmadığı öğrenildi.
     ARAMALARA AFAD DEVAM EDECEK
      Kamp yaptığı Antalya’nın Kaş İlçesi ile Muğla’nın Seydikemer ilçeleri sınırındaki İkiz Göller Mevkii’nde kaybolan 43 yaşındaki İstanbullu müzisyen Metin Kor’u arama çalışmalarına AFAD ekipleri devam edecek.
    En son 22 Haziran Cuma günü haber alınan Metin Kor’u arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. 23 Haziran Cumartesi günü, AKUT Kaş- Kalkan Birimi ve AFAD ekiplerinin başlattığı arama çalışmalarına daha sonra Antalya ve Muğla’dan gelen Jandarma arama timleri katılmıştı. En son olarak Akseki Dağ Komondo Birliği’nden gelen bir grup arama çalışmalarına katılmıştı.
   Arama çalışmaları ile ilgili olarak Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar yaptığı açıklamada” Bölge 23 Haziran Cumartesi gününden bu yana adım adım tarandı. Batı Antalya’nın en yüksek tepesi olan Akdağ’ın üç zirvesi AKUT ve AFAD ekiplerince arandı. Bölge aramalara ek olarak dronlarla tarandı.Metin Kor’un yaşamını yitirdiğine dair hiçbir kanıta rastlanamadı. 27 Haziran Çarşamba akşamı itibariyle Jandarma arama timlerinin çalışmalarına son verilmesine karar verdik. Aramalara AFAD ekipleri devam edecek. Bir vatandaşımız kayıp. Asıl olan bu. Bir sonuca ulaşıncaya kadar çalışacağız” dedi.
   Kendisine telefonla ulaştığımız Metin Kor’u eşi Evin Doğan Kor da yaptığı konuşmada” Şu anda bir şey söyleyemeceğini, telefonu kapatması gerektiğini, umutla beklediklerini belirtti.
 
  
 
Editör: TE Bilisim