KAŞ’TA TOPLANAN YARDIM MALZEMELERİ GÖNDERİLDİ
  Elazığ’da meydana gelen üzücü depremin ardından Antalya’nın Kaş ilçesinde başlatılan yardım kampanyasının ardından Kaş tek yürek oldu. Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan kampanyada, Kaş Merkez ve Kaş’ın 54 mahallesinde halk için seferber oldu.
  Her mahallede oluşturulan ekipler, toplanan yardımları Kaş’a bağlı Kınık Mahallesi Toptancı Hali’ndeki merkeze getirdi. Domates, biber, marul, lahana,  elma, portakal, yaklaşık 5 ton zeytinyağı, un, kuru gıda, kıyafet, battaniye, yorgan, yatak, halı gibi malzemeler tasnif edildi. Yaklaşık 100 tona yakın malzeme dört tıra yüklendi. Tırlar, Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yavaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, Kaş İlçe Müftü vekili Sedat Turhan, belediye meclisi üyeleri, yetkililer, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle Elazığ’a uğurlandı. Dört tırda yaklaşık 90 ton ve  500 bin lira değerinde malzeme gönderildi.
    Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” Bugün güzel bir yardımlaşma, dayanışma örneği gösteriyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun, bu tür felaketlerde insanımız yardımlaşma örneği gösteriyoruz. Dayanışma örneği gösteriyor. Dünyaya örnek bir dayanışma bu. Bizlerde Kaş ilçesi olarak karınca kadarınca topladığımız yardım malzemelerini tırlara yükledik. İlçemizden dört tır malzemeyi yola çıkarıyoruz”dedi.
    Kaş Kaymakamı Bülent Karacan ise yaptığı konuşmada”Böyle bir acı olay üstüne birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek üzere, yardımlaşma duygumuzu göstermek üzere bir aradayız. Cuma günü bir afet yaşadık. Rabbimden gelen bir afettir. Ama bu afetlerle de biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi yaşatıyoruz. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir düsturu gereği, oradaki kardeşlerimize, dostlarımıza ulaştırmak üzere belediyemiz güzel bir organizasyon yaptı. Sağolun sizlerde destek verdiniz . Rabbim yardımlarınızı kabul etsin” diye konuştu.
   Ardından Kaş İlçe Müftü vekili Sedat Turhan tarafından dua edildi. Dualar ve alkışlar eşliğinde dört tır ve belediyeye ait zeytinyağı yüklü bir öncü aracı depren bölgesine gitmek üzere yola çıktı.
    
 
Editör: TE Bilisim