ÖNCE PATARA’DA SONRA ANTALYA’DA MÜZİKLE TARİHE YOLCULUK
Önce Kaş’ın antik kenti Patara’da Trio Patara konseri daha sonra Antalya’da müzikle tarihe yolculuk konserine yoğun ilgi.
Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), opera severleri 'Trio Patara' konserinde buluşturdu. 2020 yılının 'Patara Yılı' ilan edilmesinin ardından Patara Antik Kenti'nde verilen 'Trio Patara' konseri, bu kez Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşti. Soprano Nurdan Küçükekmekçi, flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları ve arp sanatçısı Aslıhan Güngör solist sanatçılar olarak sahneye çıktı. Dünyaca ünlü besteciler F. Devienme, G. Faure, Y.Tura, P.İ. Çaykovski, E. Grieg, V. Lobas, T. Taviş ve Ö. Usta'nın eserlerini Nurdan Küçükekmekçi opera dili, Lelya Bayramoğulları flüt, Aslıhan Güngör de arple seslendirdi. Konserde 'Romance d'Estelle 1', 'Romance d'Estelle 5', 'Romance d'Estelle 17', 'Pavane', 'Sevmek Nedir', 'Lensky arya (flüt-arp için), 'Solvej song', 'Melodia Sentimental', 'Patara suitinden 2. Bölüm 'Zeytin Dikelim', 'Patara' adlı eserler seslendirildi.
İzleyenleri tarihi bir yolculuğa çıkaran konserde, Antik Yunan ve Roma'da cenaze, düğün, hasat, dini ritüeller ve danslara eşlik eden, askerlerin savaşa onların ritmiyle gittiği 'flüt' ve 'arp' ile lirik şiirlere hayat veren 'ses', o dönemin ruhunu günümüze taşıdı.
 
 
Editör: TE Bilisim