Antalya'nın Kaş ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan personele, yaklaşan yaz mevsimi öncesi Yangın İşbaşı Eğitimi verildi.
Kaş'a bağlı Kasaba Mahallesi Orman Bölge Şefliği Yangın Merkezi'nde verilen eğitime Antalya Orman Müdürlüğü Yangın Şube Müdürü Orhan Aksoy, Makine İkmal Şube Müdürü Seyit Sayın, Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, Müdür Yardımcısı Vural Donduran, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan 70 orman işçisi katıldı.
Antalya Orman Müdürlüğü Yangın Şube Müdürü Orhan Aksoy, "Ormanlar bu ülkenin en büyük zenginliğidir. Orman yangını ile mücadele bir vatan savunmasıdır. Yangın için 40 derecenin üstündeki hava sıcaklığı, yüzde 30'un altındaki nem ve 30 km/ saat hızındaki rüzgar olan günler, tehlikeli günlerdir. Yangına ilk 15 dakikada müdahale edilirse etkili olur. Yangın haber alındığı an hızla olay yerine intikale edilmeli, yangına ilk ulaşan ekip doğru biçimde bilgi vermelidir. İlk bilgi çok önemlidir. Yangına müdahale rüzgarı arkamıza alarak yapılmalı. İlerleme yönünde yanlardan müdahale edilerek, yangının önü kesilmelidir. Yangınlarda orman köylüsünün desteği mutlaka alınmalı. Çünkü yöreyi en iyi tanıyan onladır. Yangında hava araçlarının müdahalesi çok önemlidir. Hava araçları yangını yere indirir. Ama yangını asıl söndüren yerdeki arazözler ve işçilerdir. Şunu unutmayın, yangında paniğe kapılmayın. Bir arazözün söndüreceği yangına, hava aracı çağırmayın. Örtü altı ve tepe yangınına aynı şekilde müdahale edemeyiz" dedi.
Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir de "Yangın kara araçları her gün kontrol edilmeli. Araçlar, hortumları, diğer malzemeleri günlük kontrol edilmeli. Araçların yakıt depoları ve su tankları her an dolu olmalı. Yangın araçları her an yangına hazır olarak bekletilmeli. Bozuk aletler ayrıştırılmalı, araçların yakınından uzaklaştırılmalı. Araçlarda zaman kaybına yol açacak unsurlar yok edilmeli. Yangına gidilecek hız, görevlilerin yaşamını tehlikeye sokacak biçimde yüksek olmamalı. Yangın söndürme anında da görevli arkadaşlar kuralara uymalı, kendi yaşamını tehlikeye atmamalı. Çünkü önce insan sağlığı ve yaşamı" diye konuştu.
Eğitimin ardından uygulamalar yapıldı. İş yeri hekimi ilk yardım eğitimi verdi ve ilk yardım uygulaması yaptırdı. Eğitim görevlilerin sorularının yanıtlaması ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim