Antalya’nın Kaş İlçesi’nin Gelemiş Mahallesi’nin dünyaca ünlü antik kenti PataraAlmanya’da tanıtılacak.Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti, arkeoloji biliminin kurucusu olarak kabul edilen Johann Winckelmann'ın doğduğu Almanya'nın Stendal kentindeki sergiyle tanıtılacak. Serginin açılışında Patara kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da konferans verecek.
 
 
Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Patara kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ndeki kazıların 1988 yılında başladığını belirtti. Patara'nın Türkiye'nin en önemli antik kentleri arasında yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Işık, buradaki arkeolojik kazıların bundan böyle 12 ay sürdürüleceğini vurguladı. Bu sayede çok daha verimli sonuç elde edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Havva İşkan Işık, diğer yandan da antik kenti dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.
 
 
Antalya'nın kültürel ve turizm değerlerinin tanıtılması için büyük bir çaba gösterdiklerini ve 3 yılda Almanya'nın 3 kentinde Patara sergisi düzenlediklerini kaydeden Prof.Dr. Işık, 11 Mayıs'ta arkeoloji biliminin kurucusu olarak kabul edilen Johann Winckelmann'ın doğduğu Almanya'nın Stendal kentinde de Patara sergisi açacaklarını vurguladı.
 
 
Serginin açılışında Patara konulu bir konferans da vereceğini kaydeden Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "Zira sergi, Johann Winckelmann'ın adını taşıyan müzede açılacak" dedi.
 
 
Serginin amacını Akdeniz Üniversitesi'nin ilk kazısı olan Patara üzerinden Antalya ve Türkiye'yi tanıtmak olarak açıklayan Prof. Dr. Işık, Akdeniz, Münih ve Münster üniversiteleri, Winckelmann Cemiyeti ve Alman Arkeoloji Enstitüsü Epigrafi Komisyonu işbirliğinde açılacak serginin 18 Ağustos'a kadar gezilebileceğine işaret etti. Prof. Dr. Işık, serginin Münster ve Berlin'e de taşınacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim