KAŞ ANTİK  PATARA’DA YEŞİLKÖY HALK TİYATROSUNDAN KANLI NİGAR ADLI OYUN SAHNELENİLECEK
  13 Ekim Salı günü akşam saat 20:30’da Patara Antik Tiyatrosu’nda Yeşilköy Halk Tiyatrosu tarafından Kanlı Nigar adlı oyun sahnelenecek.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Likya Birliği’nin başkenti olan Patara Antik Kenti, bin 500 yıl sonra tiyatro ile buluşacak. Patara Antik Kenti’ndeki Roma Tiyatrosu’nda, Kaş’a bağlı Yeşilköy Mahallesi Halk Tiyatrosu sahne alacak. 2020 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Patara Yılı ilan edilmesinin ardından,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile onarılan Patara Antik Kenti Tiyatrosu’nda bin 500 yıl sonra tiyatro oyunu sahnelenecek. Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Kaş Belediyesi’nin katkıları ile “Kanlı Nigar” adlı oyunu sahneleyecek. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik oyunun yönetmenliğini yine Yeşilköylü olan ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Müfit Kayacan ve ünlü sinema sanatçısı Ahmet Gülhan yapacak. Oyunda tamamı Yeşilköy Mahallesi’nde yaşamını sürdüren çeşitli mesleklerden Gülsüm Karakitaoğlu, Fatma Karakitapoğlu, Cem Sultan Alkaya, Yaşar Kelek, Özcan Körpe, Selver Aydoğdu, Çağrı Sağırdak, Gürkan Arıtürk, İkbal Türel, Fadime Gümüş, Özcan Kelek, Ali Ergün, Ayser Gümüş ve Fatih Aydoğdu rol alıyor. Oyun, Patara Antik Tiyatrosu’nda 13 Ekim Salı akşamı saat 20.30’da sergilenecek. İki perdelik oyunda, Kanlı Nigar’ın bir yangında evi yanmıştır. Sermayesi olan kızlarla kiralık ev aramaktadır. Kavuklu ona bir ev bulmuştur. Kanlı Nigar’ın eski müşterisi olan mahalli tipler, kabadayılar eve gidip gelmeye başlar. Kanlı Nigar, yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiştir. Bu nedenle eve gelen erkeklere çeşitli tuzaklar kurmaya başlar. Onları zor durumlara düşürür. Onların bu durumu ile eğlenir. “Kadının fendi, erkeği yendi” atasözünü dramatik bir işleme ile ön plana çıkarır Kanlı Nigar oyunu.
 Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan lşık yaptığı açıklamada” Bin 500 yıl sonra Patara Antik Kenti’ndeki bakanlığımızın desteği ile onarılan Patara Antik Tiyatrosu’nda bir oyun sahneleniyor. Bu anlamlı buluşmaya tüm Antalya’yı davet ediyoruz. Bin 500 yıl sonra antik tiyatroda bir oyunu mümkün kılan Yeşilköy Halk Tiyatrosu’ndaki Likyalı kardeşlerime ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim