Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Patara Plajı'nda çok sayıda yavru balık, kıyıya vurdu. Dalgalarla kıyıya vuran balıklar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 
  Antalya’nın Kaş ve Muğla’nın Seydikemer ilçeleri sınırları içerisinde bulunan dünyaca ünlü antik Patara Plajı’nda binlerce yavru balık öldü. Yavru balıkların ölüsü, dalgalarla karaya vurdu.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti ile özdeşmiş bulunan dünyaca ünlü Patara Plajı’ında binlerce küçük balık karaya vurdu. Olay 21 Aralık pazartesi günü yaşandı. Karaya vuran balıkların büyük bölümü canlı durumda idi. Antik plajın Kaş bölümünde kalan 12 kilometrelik kısmında her gün koşan Patara Mahallesi’nde yaşamını sürdüren makine mühendisi ve turizmci Ferda Işık, balıkların dalgalarla karaya vurmasına şahit oldu. Durumu fotoğraf ve video ile görüntüledi.
   Ferda Işık yaptığı açıklamada” Patara Antik Kenti’nin hemen altındaki Kaş Belediyesi’ne ait tesislerden, Eşen Çayı’nın denize döküldüğü alan içinde kalan 12 kilometrelik bölümde, binlerce, on binlerce hatta milyonlarca balık, dalgalarla kıyıya vuruyordu. Aldım yüzlercesini elimde geriye atmaya çalıştım. Büyük çoğunluğu canlı idi. Yanımdaki iki arkadaşım gel git olayından olduğunu söylediler. Dün plaja şiddetli rüzgar nedeniyle inemedim. Ama bir arkadaşım kıyıda ölü balıkların olduğunu söyledi. Balıkların hepsi sersemleşmiş ve kendinde değildi. Bunun nedenini bilemiyorum. Zehirlenme de olabilir. Ben çektiğim video ve fotoğrafları yetkili mercilere de gönderdim. Bunun nedeni araştırılmalı. Çünkü olay üç beş balık değil, milyonlarca balık vardı”dedi.
 
Editör: TE Bilisim