Antalya Offroad ve Motorsporları Kulübü tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen  'Rally Antiphellos' Kaş'ta başladı.
Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Antalya Offroad ve Motorsporları Kulübü tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen  “Rally Antiphellos” açılış töreni ile başladı. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Cumhuriyetsavcısı İbrahim Kaya, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, organizasyon yetkilileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Kaş’ın turizm sezonunu uzatacak
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, konuşmasında şunları dile getirdi: “Canıyla, malıyla yarışmaya katılacak değerli yarışmacılarımıza başarılar diliyorum. Mal ve can güvenliği yönünden de hiçbirinizin tüyüne bile zarar gelmemesi temennisinde bulunuyorum. İnşallah en ufak ağrı, sızı, kaza yaşamadan bu yarışları tamamlarız. En güzel şekilde olacağına inanıyorum.” Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonun Kaş adına ciddi katkıları olacağını dile getiren Kaş Kaymakamı Ulak Akhan ise “Bir aylık süreçte Kaş ulusal ve uluslararası birçok şampiyonaya ev sahipliği yaptı. Bu yılda bu rally şampiyonasıyla da bu yılı tamamlamış oluyoruz. Bu organizasyonlar belki de Kaş’ın tanıtımına katkı sağlayacak olduğu gibi turizm sezonunun uzamasına da yol açacak. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmacılarımıza başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Toplam 46 yarışmacı katılıyor
Yapılan konuşmaların ardından, Rally Antiphellos’un startı verildi. Her yarışçı, tek tek tanıtılarak, etap sahalarına gönderildi. İlk start verilen sporcu, motor dalında yarışan Serkan Özdemir oldu. İlk Startı Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, ikinci startı ise Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi. Rally Antiphellos motor ve araba olmak üzere iki kategoride yapılıyor. Motor dalında 12 yarışmacı, araba kategorisinde ise 17 driver, 17 co-driver olmak üzere toplam 46 yarışmacı katılıyor. Yarışmacıların biri Büyük Britanya’dan kalan diğer yarışmacılar ise Türkiye’den katılıyor. Toplam dört gün sürecek Rally Antiphellos, 4 etap toplam 9 kısımdan oluşuyor. Yarışmalar, Phellos Etabı’ndan başlayarak Hacıoğlan etabında sona erecek. Finish ise 4 Kasım Pazar Günü saat 14:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek. Yarışmalarda ilk üç dereceye giren sporculara, kupa ve madalya verilecek.

İkinci Ralli Antiphellos’in etapları şu şekilde gerçekleşecek;
 
  • Birinci etap: 1 Kasım Perşembe günü saat 15.28’de Phellos Etabı
  • İkinci etabın 1. kısmı: 2 Kasım Cuma günü saat 09.05’te Kasaba Etabı
  • İkinci etabın 2. kısmı: 2 Kasım Cuma günü saat 12.08’de Gedikbaşı Etabı
  • İkinci etabın 3. kısmı: 2 Kasım Cuma günü saat 13.41’de Kuruova Etabı
  • Üçüncü etabın 1. kısmı: 3 Kasım Cumartesi günü saat 10.28’de Katrandağı Etabı
  • Üçüncü etabın 2. kısmı: 3 Kasım Cumartesi günü saat 14.31’de Dirgenler Etabı
  • Dördüncü etabın 1. kısmı: 4 Kasım Pazar günü saat 10.18’de Kemer Etabı
  • Dördüncü etabın 2. kısmı: 4 Kasım Pazar günü saat 12.01’de Sinneli Etabı
  • Dördüncü etabın 3. ve son kısmı ise 4 Kasım Pazar günü saat 12.34’te Hacıoğlan Etabı olacak.
Editör: TE Bilisim