On beşinci sergisini KAŞ’IN Kalkan Kültürevi’nde açtı
     Ressam Selim Altan 15'inci kişisel resim sergisini Kaş ilçesinde açtı.
    Ressam Selim Altan’ın resim sergisi, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki Kalkan Kültürevi’nde açıldı. Selim Altan’ın sergisinin açılışına, Kalkan Kültürevi Sorumlusu Fatoş Bakır Yüksel, sanatçı dostları, Kalkan’da yaşayan yabancı ressamlar, sanatseverler ve Kalkanlılar katıldı. Ünlü ressam Selim  Altan’nın sergisinde akrilik ve guaj boya çalışmalarından oluşan 23 tablosu yer alıyor. Sergi, Altan’nın 15. kişisel sergisi. İstanbul dışında açtığı ikinci kişisel sergisi. Sergi 20 gün açık kalacak. Sanatçı kişisel sergilerinin yanında İstanbul Bienali, Çağdaş Türk Resmi Sotheby’s ve Londra’da karma sergilere katıldı.
   Serginin açılışında bir konuşma yapan ressam Selim Altan yaptığı konuşmada” Bir süredir sanat çalışmalarımı Finike İlçesi’ndeki atölyemde sürdürüyorum. Evimden denize baktığım zaman denizde tekneler var. İste bu sergideki tablolarımda, imgesel bir anlatımla denizi, doğayı çağrıştırıyorum. Resimlerim bir hissi, bir duyguyu ifade etmek üzerine kurulu. İstanbul dışındaki ilk kişisel sergimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1989 yılında açmıştım. Yaşadığım yöreye katkı sağlamak için, yaklaşık 30 yıl sonra İstanbul dışındaki ikinci kişisel sergimi Kalkan’da açıyorum” dedi.
   Kalkan Kültürevi Sorumlusu Fatoş Bakır Yüksel ise yaptığı konuşmada”Kalkan Kültürevi artık bir sanat ve kültür merkezi konumuna geldi. Özellikle yaz döneminde ünlü ressamlarımız, Kalkan turizmine sanat ögesini katıyorlar. Yaşadığı coğrafyaya katkısını sağlayan ressam Selim Altan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
   Serginin açılışının ardından Sadık Öğretir, bir akardion konseri verdi.
   
 
Editör: TE Bilisim