Yaptığı müzik nedeniyle adı rokçu imam olarak anılan Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi İmamı Ahmet Muhsin Tüzer’in görevine, Diyanet  İşleri Başkanlığı tarafından son verilmişti. Karar üzerine İmam Tüzer, Antalya 4. İdare Mahkemesi’ne karatın iptal edilmesi için dava açmıştı. Antalya 4. İdare Mahkemesi’nden Ahmet Muhsin Tüzer’e kötü haber geldi. Dr. Seyfettin Kara başkanlığındaki Antalya 4. İdare Mahkemesi, İmam Tüzer’in meslekten atılmasını oybirliği ile onayladı.

   Antalya 4. İdare Mahkemesi kararında; 277 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinin ikinci fıkrasında idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verecekleri hükme bağlanmıştır. Dosyanın incelenmesinden, dava konusu olayda yukarıda anılan kanun hükmünün ön görülen şartların gerçekleşmediği anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, kararın tebliğinden  itibaren  7 gün içinde Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olma üzere oy birliği ile karar verildi denildi.

   Mahkeme kararı üzerine  İmam Tüzer yaptığı konuşmada” Gerçekten çok üzgünüm. Görevimi aksatmadım. Görevimin gereğini her aşamada yerine getirdim. Ülkemin ve İslam dinini tanıtımını yaptım. Yasadışı hiçbir şey yapmadım. Paralı konser vermedim. Verdiğim konserlerde kaymakamlıklardan izin aldım. Yurt dışına hep yasal izin alarak çıktım. 20 yıllık hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Konya Bölge  İdare Mahkemesi’ne başvuracağım. Oradanda ret gelmesi halinde, mahkeme sürecini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacağım” dedi.

 
 
 
Editör: TE Bilisim