Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Sahil Kılınçlı Mahallesi'nde yaşanan sulama suyu sorunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açılan sondajla çözüldü. Mahalle yeniden sulama suyuna kavuştu.
Kaş'a bağlı Sahil Kılınçlı Mahallesi'nde daha önce açılan sondaj kuyusunun pompası arızalandı. Arıza giderilmeye çalışılırken, pompa kuyuya düştü. Ardından mahalledeki yaklaşık 300 dönüm sera sulanamaz duruma geldi. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, iş makineleriyle yeni bir sondaj kuyusu açma çalışması başlattı. Ekipler 250 metreye kadar kendi olanaklarıyla sondajı kazdı. Ancak su bulunamayınca sondajın devamı için ihale yapıldı. İhaleyi alan şirket 380 metrede suyu buldu. 400 metrede sondaj tamamlandı. Sondajdan saniyede 6 litre su fışkırmaya başladı. Yeni kurulan motopompla Sahil Kılınçlı Mahallesi'ndeki 300 dönüm sera yeniden sulanmaya başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bir ay gibi kısa sürede sorunun çözüldüğünü ve üreticilerin büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu belirtti. Sahil Kılınçlı Mahallesi halkı da Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim