SANATÇI LEVENT'TEN KAŞ YANGINI PAYLAŞIMI: İLK İŞİMİZ FİDANLAR İÇİN GÜN ALMAK
  Sanatçı Haluk Levent, Antalya'nın Kaş ilçe merkezindeki doğa cenneti Çukurbağ Yarımadası'nda çıkan ve 25 dönüm alanın yandığı bölgenin ağaçlandırılması için çalışacaklarını belirterek, "İlk işimiz Tarım ve Orman Bakanlığı'nı ziyaret edip, fidanlar için gün almak" dedi.
 Ünlü sanatçı Haluk Levent, Antalya’nın Kaş İlçe Merkezi’ndeki doğa cenneti Çukurbağ Yarımadası’nda dün sabaha karşı çıkan yangında yanan 25 dönümlük alanın ağaçlandırılacağını açıkladı. Üç yıl önce kurduğu kurduğu Ahbab Derneği ile birçok sosyal etkinliğe imza atan Anadolu rock ve Türk halk müziği sanatçısı Haluk Levent, twitter hesabından paylaştığı mesajda; “ Kaş’ta yanan (Yakılan) yer içim etiketleyen arkadaşlar! Ayvalık için, Mudanya için ne yaptıysak onu yapacağız merak etmeyin. İlk işimiz Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret edip, fidanlar için gün almak olacak dedi.
   Haluk Levent, kurduğu Ahbab Derneği ile öğrencilere burs, ihtiyaç sahiplerine medikal cihaz, ilaç temini, çeşitli yardımlar, kan ve kök hücre kampanyaları düzenliyor. Çeşitli eğitim faaliyetlerine imza atıyor.                                                 Antalya’nın Kaş İlçe Merkezi’ndeki butik otellerin, villaların bulunduğu, dünya cenneti Çukurbağ Yarımdası’nda  dün sabaha karşı saat 03.15 sıralarında elektrik direğinden çıktığı iddia edilen yangında, 25 dönümlük zeytinlik ve makilik alan yanarak  kül olmuştu. İki saatte söndürülen yangın sonrası, kötü bir görüntü ortaya çıkmıştı.
  Haluk Levent: Kaş’ta yanan yeri arazi sahiplerinden izin alıp yeşillendireceğiz
   Ünlü sanatçı Haluk Levent, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde 24 Mayıs Pazar günü gecesi çıkan yangında yanan 25 dönümlük alanla ilgili bir açıklama yaptı. Sanatçı ve AHBAB Derneği Başkanı Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; dünden beri Orman Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi ile görüştüklerini belirterek, yer orman içinde değil, mülkiyet içinde. Makilik ve 3. Derecede Doğal Sit Alanı. Çevre Bakanlığı’nın bura ile ilgili projesi yok.  Arazi sahiplerinden izin alıp, orayı yeşillendireceğiz. Söz dedi.
   Orman Genel Müdürlüğü’de yaptığı açıklamada; yanan alanın orman alanı dışında kalan makilik ve zeytinlik bölgede meydana geldiğini belirtmişti.
 
Editör: TE Bilisim