Merkezi Antalya’da bulunan, yerli tohumda Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olan Yüksel Tohumculuk, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kasaba, Dirgenler ve Karadağ mahallerindeki sera üreticilerine alternatif ürünleri tanıtı. Dirgenler Mahallesi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine, ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı.
    Kaş’a bağlı Dirgenler Mahallesi’nde düzenlenen bölgeye özgür alternatif ürün olarak “Koray” adındaki kırımızı California biber, “Güray” adındaki sarı California biber, köy tipi pembe domates ve “Özkan” adındaki tekli kırmızı domatesin tanıtımı yapıldı. Tanıtımda ziraat mühendisleri Savaş Pınarbaşı, Soner Külür ve Mustafa Cançetkin üreticilere dört ürünü tanıttı. Özelliklerini anlattı.
   Üç mühendis adına konuşan Savaş Pınarbaşı yaptığı konuşmada”Kaş İlçesi’nin Kasaba, Dirgenler, Karadağ ve Uğrar mahallerinde bulunan seralarda neredeyse yüzde doksan “Kapia” biber üretimi yapılıyor. Kapia biberi önemli bir ürün. Ancak tek ürünle bölgeyi cazibe merkezi yapamayız. Artık seralarda farklı ürünleri üretmek gerekiyor. Ürün çeşitliliğini attırmak gerekiyor. Tanıtımını  yaptığımız dört üründe yüzde yüz yerli tohumdan üretiliyor. Bölgenin iklim ve toprak yapısına uygun ürünler.  İhracat olanağı olan,  getirisi fazla, üretici için tonajlı, ihracatçı için kaliteli ürünler üretmek zorundayız.  Ayrıca ürettiğimiz ürünlerin aroması ve damak tadının tüketiciye uygun ve yüksek olması gerekir. Şu gördüğünüz ürünlerin hepsinde bu özellikler var. Kalifonia kırımızı ve sarı biberi, köy tipi pembe domatesi, tekli kırımızı domatesi Türkiye’nin ve ihracat yaptığımız ülkelerin hepsine kolayca satabiliriz. Özellikle Avrupa pazarına, balkanlara, Rusya pazarına sorunsuz olarak satabiliriz. Bu ürünlerin raf ömrü uzun. Bu nedenle buradayız. Bizim ürünlerimiz yerli, sloganımız “Yerliyiz her yerdeyiz”. Bu yeni ürünlerin bölge seralarında üretimi ile bölge, tüccarın, komisyoncunun ve ihracatçının ilgi odağı olacaktır” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim