KAŞ TA FIRTINA SERALARA BÜYÜK ZARAR VERDİ
   Kaş ilçesinde gece saatlerinde etkili olan 120 km hıza ulaşan fırtına bölgede bulunan yüzlerce dönüm  seraya zarar verdi.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Cumartesi gece etkili olan fırtına sera üreticilerini vurdu. Fırtına, yüzlerce üreticinin, yüzlerce dönüm serasının plastik örtüsünü attı. Bazı seraları yerle bir etti.
   Demre ve Kaş ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan fırtına, gece saatlerinde hızını artırdı. Gece zaman zaman fırtınanın hızı, saatte 110-120 kilometreye ulaştı. Fırtınanın etkisi ile Demre’nin Beymelek Mahallesi İskele Mekii’nde, Köşkerler Mahallesi’nde, Kaş’a bağlı Yeşilköy, Ova, Kınık, Çayköy, Çavdır mahallerinde etkili olan fırtına yüzlerce dönüm seranın plastik örtüsü attı. İçindeki ürüne zarar verdi. Bir ara hortuma dönüşen fırtına Kaş’a bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde Yusuf Yıldırım adlı vatandaşa ait, Metin Kavcar tarafından kiralık olarak kullanılan 4 dönümlük cam serayı içindeki domates ürünü ile yerle bir etti. Yine Yeşilköy Mahallesi’nde seracılık yapan Ahmet İrbeç’in 5 dönümlük plastik serası çok büyük zarar gördü. Kaş’ta ise zararın Yeşilköy Mahallesi’nde yoğun olduğu öğrenildi. Zararın milyonlarca lira olduğu berlirtiliyor.
 KAŞ TA FIRTINA SERALARA BÜYÜK ZARAR VERDİ
Kaş ilçesinde gece saatlerinde etkili olan 120 km hıza ulaşan fırtına bölgede bulunan yüzlerce dönüm  seraya zarar verdi. Kaş’a bağlı Kınık, Ova, Yeşilköy, Çayköy, Palamut ve Çavdır Mahallesi’nde etkili olan fırtınada bölgede bulunan örtü altı tarım seraları ürünleri ile birlikte zarar gördü. Bazı seraların çatısını uçuran, bazılarının da naylonlarını yırtan fırtına maddi hasara yol açtı. Bölgede etkili olan fırtına nedeniyle seraların üzerinde bulunan plastikler yırtılarak kullanılamaz hale geldi. Yetkililerden yapılan açıklamada,''Bölgedeki seralarda zarar tespit çalışmalarının en kısa zamanda yapılacağını bildirdi.
KAŞ BELEDİYE BAŞKANI ULUTAŞ’TAN ÇİFTÇİYE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş Kaş’ın Kınık, Ova, Yeşilköy, Palamut, Çavdır ve Çayköy Mahallelerinde Cumartesi gece etkili olan fırtınadan zarar gören seracıları ziyaret etti.
Kaş Belediye Başkanı Ulutaş yaptığı konuşmada”Cumartesi gecesi Kaş ve Mahallelerinde şiddetli fırtına etkili olmuştur.  Kaş’ın Kınık, Ova, Yeşilköy, Palamut, Çavdır ve Çayköy Mahallelerimizde Cumartesi gece meydana gelen şiddetli fırtınadan dolayı seralarında hasar oluşan tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İlçemize ve bölge halkımıza geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun”dedi.
FIRTINA DEMRE’NİN BEYMELEK VE KÖŞKERLER MAHALLESİ’NDE ETKİLİ OLDU
Demre ilçesinde Cumartesi akşam saatlerinde başlayan fırtına, gece saatlerinde hızını artırdı. Gece zaman zaman fırtınanın hızı, saatte 110-120 kilometreye ulaştı. Fırtınanın etkisi ile Demre’nin Beymelek Mahallesi İskele Mekii’nde, Köşkerler Mahallesi’nde  etkili olan fırtına yüzlerce dönüm seranın plastik örtüsü attı. Demre’ye bağlı Beymelek Mahallesi İskele Mevkii’nde serasını tamir etmek isteyen Abdullah Karaduran adlı vatandaşın fırtınanın etkisi ile düştüğü öğrenildi. Karaduran’nın yakınları tarafından Finike Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Fırtınanın devam etmesi nedeniyle hasar tespiti yapılamıyor. Ancak Demre’de yaklaşık 200 dönüm seranın plastik örtüsünü, fırtına attı.
Editör: TE Bilisim