Soydan Çoban: “CHP’den Aday Olunmaz, Aday Gösterilirsiniz”
 
Kaş Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını koyan Soydan Çoban, Kaş Aydın Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Çoban, “Kaş’a olan sevgimi hizmetlerimle taçlandırmak istiyorum. Bu benim çocukluk hayalim” diye konuştu.
 
Aktif olarak 10 yıldır siyasetin içinde yer alan,  1978 yılında Kaş Sarıbelen Köyü’nde doğan, işadamı ve kuyumcu üç çocuk babası Soydan Çoban, memleketine hizmet için Kaş Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adaylığını koydu. Kaş Aydın Haber’e konuşan Çoban, “Benim için bu bir davadır. Bu davaya inanan dava arkadaşlarımla beraber verilecek olan göreve, toplumun her kesimine hitap edecek şekilde hazırım” dedi.
 
“Hiçbir şahıstan emir alarak bu göreve talip olmadım”
 
Belediye başkanlığına adaylığını koyma sürecinden bahseden Soydan Çoban; Kaş halkına, partili ve partisiz büyüklerine, arkadaşlarına gidip, istişare ederek fikirlerini aldığını, böylelikle aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı. Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticarette yoktan var oldum. Bu başarımı siyasette de kaştaki halkıma hizmetimle de sürdürmek istiyorum. Bu süreçte hiçbir şahıstan emir alarak bu göreve talip olmadım. Şunun da bilincindeyim; CHP’de aday olunmaz, aday gösterilirsiniz. Ben de seçimi kazanmak üzere yaklaşık 5- 6 aydır ekibimle beraber sahada belirli çalışmalarda bulundum. Yaptığımız bu çalışmanın sonucunda partimiz uygun gördüğü takdirde görevimizi layığıyla yerine getireceğimize inanıyoruz.”
 
“Deniz Baykal’ın şoförlüğünü yapmak onurdur”
 
“Bir dönem Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın şoförlüğünü yapmışsınız. Doğru mu?” diye soran muhabirlere yanıt veren Soydan Çoban, “Evet doğru. Deniz Baykal gibi bir devlet adamının şoförlüğünü yapmak benim için bir onurdur.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim