Antalya'nın Kaş ilçesinde turizmciler, yaşamını yitiren Hasan Kırbaş ve dalış eğitmeni Eşref Erdil anısına deniz dibinde temizlik yaptı. Dalgıçlarn deniz dibinden otomobil lastiği, bisiklet, plastik kasalar, binlerce teneke ve cam şişe, plastik ve ahşap kasa, bıçak, tornavida, elbise gibi atık topladı.
Kaş Sualtı Temizlik Hareketi Derneği, Kaş Sualtı Derneği (KASAD) üyeleri geçen ay kanser rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren Hasan Kırbaş ile 12 Nisan'da teknesini denize indirirken geçirdiği kaza sonrası vefat eden dalış eğitmeni Eşref Erdil'in anısına etkinlik yaptı. Hasan Kırbaş'a ait dalış teknesinde bir araya gelen 20 dalgıç limanda dalış yaptı. Gün boyu süren sualtı temizliğinde dalgıçlar deniz dibinde otomobil lastiği, bisiklet, plastik kasalar, binlerce teneke ve cam şişe, plastik ve ahşap kasa, bıçak, tornavida, elbise gibi atık topladı. Atıklar limanda, AKUT Kaş - Kalkan Birimi ve dalışçılar tarafından ayrıştırılarak sergilendi. Ardından Kaş Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı.
Etkinliğe katılanlardan Hakan Tiryaki, "Kaş Sualtı Hareketi Derneği ve Kaş Sualtı Derneği tarafından her yıl deniz kirliliğine dikkati çekmek, Kaş'ın sualtı dünyasını temizleyerek korumak amacıyla düzenlediğimiz temizlik faaliyetini meslektaşlarımız Hasan Kırbaş ve Eşref Erdil anısına yaptık. Çıkardığımız atıkları limanda sergileyerek, denizleri nasıl kirlettiğimiz konusunda mesaj vermeye çalıştık" dedi.
 
Editör: TE Bilisim