Kaş Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki lüks villanın kaymakamlık konutu ve kamu personeli lojmanları ile takas edilmesine gelen tepkiler üzerine Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), villaların kullanımından vazgeçti. İki villanın satışa çıkarılmasına karar verildi.
Kaş ilçe merkezindeki kaymakamlık konutu ve kamu personeli lojmanlarının bulunduğu bina, Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki lüks villa ile takas edilmişti. Villalardan birinin Kaş Kaymakamlığı Konutu, diğerinin Antalya Valiliği tarafından kullanılacağı belirtilmişti. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından iki villanın satışına karar verildi. Antalya Valiliği villaların satışı için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istedi. Vali Ersin Yazıcı tarafından gönderilen yazıda, “Her ne kadar tadilat işlemlerine başlansa da tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınında, başkanlığımız ekonomisine etkilerini azaltmaya ve 2021 bütçesi göz önünde bulundurularak görülen lüzum üzerine satılmasına ve gelirinin Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca kullanılması düşünülmektedir" denildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan Antalya Valiliği'ne gönderilen yazıda, söz konusu villaların satışına izin verildi. Bunun üzerine Antalya YİKOB tarafından alınan villaların satışı ile ilgili karar, Antalya Valiliği'ne gönderildi.
 
Editör: TE Bilisim