TARİHİN, DOĞANIN VE KUMLARIN ÜSTÜNDE AT TURU
   Antalya'nın Kaş ilçesinde tatil yapan turistler için alternatif turizm seçeneklerinin başında at turu geliyor. Turistler bölgedeki at çiftlikleri aracılığıyla tarih ve doğa içinde atla gezip, farklı deneyim yaşıyor.
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde alternatif turizm seçenekleri içinde, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere tarihin, doğanın ve altın kumların üstünde at turu yaptırılıyor. At turu, Kaş’a bağlı Patara Mahallesi’ndeki bir at çiftliğinde düzenleniyor.
At turuna katılmak isteyen yerli ve yabancı turistler, Kaş, Kalkan ve Patara yöresinden araçlarla Patara Mahallesi’ndeki at çiftliğine getiriliyor. Buraya gelen turistlere, çiftlik ve atlar tanıtılıyor. At turu ve ata biniş hakkında rehberler tarafından bilgi veriliyor. İniş ve binişte, turda dikkat edilecek noktalar anlatılıyor.  Ardından tura katılacak olan turistler, rehberler tarafından ata bindiriliyor. At turuna katılanlar rehberler eşliğinde tura başlıyor. Zeytinlikler arasından geçilerek, Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti’ni ve Akdeniz’in kuşbakışı gören, denizden 200 metre yüksekliğindeki toprak yollardan geçiliyor. Atlardan inilmeden kısa molalar veriliyor. Buradan Patara Antik Kenti ve Akdeniz izleniyor. Ardından ormanlardan geçilerek, Patara Antik Kenti’ne iniliyor. Patara Antik Kenti’nin hamamlarının ve Patara Antik Ana Caddesi’nin kıyısından geçilerek, makiler arasındaki Patara kumsalına iniliyor. Kumlar içinden geçilerek, dünyaca ünlü Patara Plajı’na iniliyor. Kum tepelerinde yapılan yolculuğun ardından Patara Plajı’nda kısa bir dinlenme yapılıyor.  At turuna katılan bazı usta biniciler, kumlar üstünde atla hız yapıyor. Bazen başka bir çiftlikten gelen grupla birleşilerek, dönüşe geçiliyor. Bazı günler at turuna katılanlar, Patara’da gün batımını izliyor. Artık gelinen yoldan at üstünde dönüş başlıyor. Tur, başlangıç noktasındaki at çiftliğinde sona eriyor. At turuna katılanlar, yaklaşık 2,5 – 3 saat at üstünde kalıyor. Günün koşullarına göre 16 – 18 kilometre arasında yol alıyorlar. Tarihin, doğanın ve Patara’nın altın kumlarının üstünde at turuna katılmanın bedeli 350 lira. At turuna yabancı turistler ve yurt dışından gelen Türkler daha çok ilgi gösteriyor.
Almanya’dan gelerek at turuna katılan Hakan Yavuz yaptığı konuşmada”Almanya’dan geliyorum. At turuna çıktık, Patara’da at çiftliğine geldik. Çok güzel bir gündü. Daha önce ata binmişliğim var. Ama bu kadar doğanın içinde, bu güzelliklerin arasında farklı oluyor tabi. O yüzden çok eğlendik. Unutulmayacak bir gün yaşadık” dedi.
Rusya’dan gelen Bella Kantasheva da yaptığı konuşmada”Türkiye’ye ikinci kez, Patara’ya ilk kez geldim. Doğanın, tarihin içinde, kumların üstünde, denizin kıyısında at üstünde unutulmaz bir gün yaşadım. Tatilimin en farklı ve en güzel günü oldu. Türkiye harika bir ülke. Yine tatile geleceğim” diye konuştu.
Ukrayna’dan gelen Georgi Davitaya ise yaptığı konuşmada”Patara’ya ikinci kez geldim. Patara’nın denizini, doğasını, tarihini çok sevdim. İlk kez Patara’da doğanın, tarihin içinde, kumların üstünde ata bindim. Harika bir gündü. Dönünce arkadaşlarıma, yakınlarıma Patara’nın güzelliklerini anlatacağım” dedi.
 
Editör: TE Bilisim