Antalya’nın Kaş İlçe’sinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi. İlk tören Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi.

Törene Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Akkuş, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Soydal Çınar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Halil Baydemir, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, Meslek Odası Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcileri ile Vatandaşlar katıldılar.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Kaş Belediyesi’nin çelenkleri sunuldu ve tören sona erdi. Ardından Kaş’ın Gökseki Mahallesi’nde bulunan Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Ulu Önder Gazi Mustaf Kemal Atatürk’ü Anma programı gerçekleştirildi.

Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Anma Programı  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Okul Müdürü Halil İbrahim Göçen programın açılış konuşmasını yaptı. Sonrasında Deniz Üsteğmen Murat Sağlam günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Üsteğmen Sağlam konuşmasında ; “ Bütün hayatı boyunca her türlü başarının sırrının , her çeşit kuvvetin, kudretin, hakiki kaynağının milletin kendisi olduğuna inanan Türk Milletinin önderi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu dahi asker ve büyük devlet adamı , ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 79’uncu yıl dönümünde saygı , şükran, özlem  ve minnet ile anıyoruz. Ordumuz asil milletimizin emrinde ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindedir. Bilim ve akıl olan manevi mirasına sıkı sıkı tutunduğumuz milletinin kurtuluşu ve mutluluğu için her fedakarlığı şiar edinen ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını , kararlılıkla sürdürülen terörle mücadele harekatlarında ve 15 Temmuzda ve sınır ötesi faaliyetlerde, şehitlik mertebesine ulaşan silah arkadaşlarımız jandarma mensuplarımız , Emniyet mensuplarımız başta olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz.” Dedi.

 Programda daha sonra “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü “ konulu video gösterisi gerçekleştirildi. Ardından öğrenciler tarafından Atatürk konulu şiirler okundu.

Sonrasında kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı. Resim yarışmasında birinci olan Merkez İlkokulu öğrencisi Defne Gökçe, Şiir yarışmasında birinci olan Kasaba Şehit Yusuf YBO öğrencisi Hasan Hüseyin Urman, Kompozisyon yarışmasında birinci olan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencisi Oğuzhan Çelik’e ödüllerini Kaymakam Bilgihan Bayar verdi. 

Resim yarışmasında ikinci olan Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu  öğrencisi Elif Ceren Erbay, Şiir yarışmasında ikinci olan Palamut Ortaokulu  öğrencisi Hasan Ayşe Bostancı,  Kompozisyon yarışmasında ikinci olan Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gaye Nil Kanga’ya ödülleri Kaş ilçe Garnizon Komutanı Hakan Akkuş tarafından verildi.

Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Kınık İlkokulu öğrencisi Ecrin Kabakçı, Şiir yarışmasında üçüncü olan Ova Ortaokulu  öğrencisi Sahimenur Kartal,  Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan İsmet Köroğlu Anadolu  Lisesi öğrencisi Ezgi Yılmaz’a ödüllerini Kaş ilçe Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi.

Programın son bölümünde Müzik Öğretmeni Seyhun Özkul yönetimindeki öğrenci korosu Atatürk konulu marşları sundular. Koronun sunumunun ardından Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla düzenlenen program sona erdi.



 
Editör: TE Bilisim