ULU ÖNDER ATATÜRK, KAŞ’TA TÖRENLERLE ANILDI
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde törenlerle anıldı.
 
Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Kaş'ta düzenlenen törenlerle anıldı. İlk tören Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşti. Törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Erçin Birsen, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, siyasi partilerin ilçe başkanları, şehit ve gazi yakınları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Yarbay Erçin Birsen yaptı. Birsen, Atatürk'ün çağının en büyük lideri, Türk ulusunun önderi olduğunu belirterek, "O tüm dünyaya örnek olacak bir mücadelenin sonunda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Kurduğu cumhuriyet ve açtığı çağdaş uygarlık yolu ile Türk ulusunun çağdaş dünyadaki yerini almasını sağladı. Onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" dedi.
 
Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, iki dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Garnizon Komutanı Erçin Birsen ve Belediye Başkanı Halil Kocaer Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundu. Anma töreni, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi'nde devam etti. Toplantı Salonu’nda gerçekleşen diğer törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunuldu. İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi  öğretmenlerinden Nurettin Civinti tarafından Atatürk anıları anlatıldı. Öğrenciler, Ata’ya olan sevgi ve bağlılıklarını ifade eden Atatürk ve Cumhuriyet şiirleri okudu ve Atatürk'ün yaşamını ve devrimlerini anlatan bir tiyatro gösterisi yaptı. Öğretmen Burak Sessevmez ve Deniz Ağıt Atılgan ile İsmet Köroğlu Lisesi öğrencilerinden Sıdıka Ceren Aydın tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.
 
Dereceye giren öğrencilere ödül verildi
 
Kaş’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Üçüncülük ödülünün sahipleri kompozisyon dalında Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencisi Beyza Akçay, şiir dalında Durmuş – Gülser Gedikoğlu Ortaokulu öğrencisi Sıla Canpulat ve resim dalında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Emre Aydın oldu. Öğrenciler ödüllerini Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer’den aldı. İkincilik ödüllerinin sahipleri kompozisyon dalında İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgi Yılmaz, şiir dalında Kaş Merkez Ortaokulu öğrencisi Hadiye Sokullu, resim dalında Kaş Merkez İlkokulu öğrencisi Yağmur Şavran oldu. Öğrenciler, ödüllerini Garnizon Komutanı Erçin Birsen’in ellerinden aldı. Birincilik ödüllerinin sahipleri ise kompozisyon dalında İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Aysın Şen, şiir dalında Yeşilköy Hilmi Toksoy Ortaokulu öğrencisi Tunahan Yiğit, resim dalında Kaş Merkez İlkokulu öğrencisi Defne Gökçe oldu. Öğrencilere ödüllerini Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan verdi.

Editör: TE Bilisim