Antalya'nın Kaş ilçesindeki Üzümlü Ortaokulu'nda hazırlanan 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrenciler projelerini sergiledi.
Üzümlü Ortaokulu'nda gerçekleştirilen TUBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışına, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Mahalle Muhtarı Osman Erer, Okul Müdürü Seda Şahin, çeşitli okulları müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. TUBİTAK 4006 programı kapsamında açılan fuardaki projeler, büyük ilgi gördü. Fuarı gezen katılımcılar, proje sorumlularından bilgi aldı.

95 öğrencinin proje sunduğu fuarda, biyoloji, kimya, fen bilimleri, havacılık, uzay, bilgisayar ve yazılım, fizik, elektrik ve elektronik, matematik, dil ve edebiyat dallarında 10 bilimsel proje yer aldı. Öğrenciler, 'Kendi Kremimi Kendim Yaparım' projesi kapsamında krem, sarımsak ve yağ karışımı doğal böcek ilacı üretti. Öğrencilerin ortaya koyduğu projelerin bölgenin sorunlarının çözümüne yönelik olduğu kaydedildi. Çalışmalarından dolayı Üzümlü Ortaokulu'na teleskop hediye edildi.
4006 TUBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Fuarda eğitimin amacı yerine getirilmiş. 'Eğitim üretim içindir' ilkesi yaşama geçirilmiş. Öğrencilerimiz, öğretmenleri ile bölgenin sorunlarını, sorunların çözümünü çok iyi tespit etmiş. Dileğim bu projelerin gelecekte öğrencilerimiz tarafından bir bilim insanı olarak geniş ve üretim anlamında yaşama geçirilmesi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilisim