Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi Kaş ilçesini ziyaret etti. Vali Yazıcı, Antalya'nın fethine ithafen 1207 öğrencinin katılımı ile düzenlenen, kitap okuma etkinliğine katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, proje kapsamında Patara Meclis Binası Amfi Tiyatrosu'nda 1207 öğrenci ile okuma etkinliğinde buluştu. Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbet etti, kitap okumanın insan üzerindeki faydalarını anlattı. Bir öğrencinin, "Vali nasıl olunur?" sorusuna neşeli bir şekilde cevaplayan Vali Ersin Yazıcı, "Hayal edince her şey oluyor" dedi, cevap öğrencilerden büyük alkış aldı. AHENK Projesi kapsamında pek çok farklı etkinlikler düzenleneceğine değinen Vali Yazıcı, "Başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaratıcı fikirlerinize açığız. Sizler bizleri bu projede yönlendirebilirsiniz. Sizlerle birlikte güzel projeler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
PATARA MECLİSİNDE KİTAP OKUDULAR
Patara Meclis Binası Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yazıcı, "Bu özel ve tarihi yapıda kitap okuma etkinliğimizi hep birlikte gerçekleştirdik. Burada güzel bir an ve güzel bir görüntü oluşturduk. Patara'dan bu meclisten bütün Türkiye'ye güzel bir mesaj vermiş olduk. Okuyan bir Antalya, okuyan bir Kaş, Türkiye için güzel örnek olacaktır. Bu güzel örneği de sizin sayenizde oluşturduk" diye konuştu.
Etkinliğin ardından Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek AHENK Projesi tanıtım toplantısını yapıldı. Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde 10-C sınıfı öğrencileri ile de sohbet eden Vali Yazıcı, "Size tek nasihatim olsun gençler, dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Kitaplar size asla ihanet etmez, güveninizi sarsmaz, size yalan söylemez kendi doğrularını söyler" nasihatinde bulundu.
 
Editör: TE Bilisim