Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı yayla mahallelerinde etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 40 santime ulaşırken, bölgede karla mücadele çalışmaları sürüyor.
Kaş'a bağlı yayla mahallelerinde geçen hafta sona başlayan kar yağışı bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Birçok noktada kar kalınlığı yaklaşık 40 santime ulaşırken, mahalle yollarında kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 24 saat boyunca Kalkan- Gömbe, Kaş- Gömbe yolu Kuruova Beli ve Sinekçi Beli bölgelerinde yolları açık tutmak için çalıştı. Kaş Belediyesi 2 greyder ve kepçeyle gün boyu kar temizliği yaptı. Kaş'a bağlı Çamlıova, Çamköy, Sütleğen, Beldibi, Yuvacık, Cemre, Sinekçi, Gömbe, Kızılağaç, Yayla Belenli, Yayla Çukurbağ ve Yayla Kılınçlı mahallerinde kar mücadelesi sürdürüldü. Özellikle çok yüksek bölgede bulunan Cemre, Yayla Çukurbağ ve Yayla Belenli yollarında, aksamalara meydan vermemek için sürekli iletişim sağlandığı belirtildi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Bu yıl yağan yoğun karla birlikte Gömbe ve Sütleğen yaylaları bölgesinde kalan mahallelerimizde 24 saat kar mücadelesini sürdürüyoruz. Ana yollarda Karayolları ekipleri, ara yollarda belediyemize bağlı 2 greyder ve kepçeyle koordineli biçimde kar mücadelesini yürütüyoruz. Özellikle mahallelerimizin ara yollarında gün boyu çalışıyoruz. Bu araçların yanında bozulan yollara müdahale edecek iş makinesi, iş kamyonlarımız ve ekiplerimiz sürekli hazır bekliyor. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşanmadı. Taşımalı eğitim aksamadı" dedi.
 
Editör: TE Bilisim